Uprchlice z Ukrajiny, kvůli které muž opustil ženu a děti: Jejich vztah už byl zničený

Nechtěla jsem rozvrátit rodinu, tvrdí Ukrajinka Sofiia Karkadymová, kvůli níž její britský hostitel opustil partnerku s dětmi. Jejich vztah byl zničený dávno před mým příchodem, řekla deníku The Sun mladá žena, která do Británie utekla ze Lvova.

Dvaadvacetiletá Sofie uprchla do Velké Británie krátce po začátku ruské invaze na Ukrajinu. Azyl našla právě u Tonyho Garnetta a jeho partnerky Lorny, kteří spolu mají dvě děti. O deset dní později muž s mladou uprchlicí opustil rodinu.

Lorna si od začátku všímala vztahu, který se mezi Tonym a Sofií tvořil. Mladou ženu obvinila, že se na jejího muže zaměřila a snažila se ho cíleně získat. Podle ní měla nosit topy s hlubokými výstřihy a líčit se, když Tony přicházel domů z práce.

Sofiia se teď k celému případu vyjádřila pro bulvární deník The Sun. „Nikdy jsem neplánovala přijít do jejich rodiny a vzít Tonyho od Lorny,“ uvedla. Ukrajinka tvrdí, že čelila neustálým narážkám ze strany Lorny v době, kdy ji nenapadlo brát Tonyho jinak než jako svého hostitele. Později připustila, že právě neustálé osočování a napětí je s Tonym stmelilo.

„Jejich vztah byl zničený dávno před tím, než jsem přijela,“ dodala Sofiia a popsala časté hádky páru. Angličtina mladé Ukrajinky byla prý lepší než si její sokyně uvědomovala. „Snažila jsem se být milá, ale ona si stěžovala každý den a žárlila na čas, který jsme s Tonym trávili,“ řekla. Také popsala, jak slyšela žárlící hostitelku líčit, že by Sofii nejraději zabila.

Sofiia podle svých slov čelí obviňování, že odrazuje britské rodiny od poskytováním azylu ukrajinským uprchlíkům. „Britové se teď budou bát do rodiny přijímat uprchlíky, aby náhodou nepřišli o druhou polovičku,“ slýchá prý. Negativní reakce přicházejí i z Ukrajiny. „Lidé mi píšou, že jsem hrozný člověk a udělala jsem špatnou věc pro svou zemi.“ Sofie ale trvá na tom, že mezi ní a Tonym se nic nedělo, dokud neodešli z domu v Bradfordu.

Téměř 54 000 uprchlíků z Ukrajiny dorazilo do Spojeného království v rámci vládních programů.

Tagy: