Pár přijal ukrajinskou uprchlici. Muž kvůli ní o deset dní později opustil přítelkyni

Dvaadvacetiletá Sofiia uprchla do Velké Británie krátce po začátku ruské invaze na Ukrajinu. Azyl našla u Tonyho Garnetta a jeho partnerky Lorny, kteří spolu mají dvě děti. O deset dní později muž s mladou uprchlicí opustil rodinu

Válka na Ukrajině (21.5.2022 14:00)

Přijímání válečných uprchlíků může mít nečekané následky. Jedna z britských rodin ubytovala Ukrajinku, která utekla před ruskou invazí ze západoukrajinského Lvova. Po deseti dnech však muž kvůli ní opustil svou přítelkyni, se kterou má navíc dvě děti.

S bizarním příběhem přišel bulvární deník The Sun. Čtyřčlenná rodina ubytovala ve svém domě v Bradfordu ukrajinskou uprchlici. 22letá Sofiia do Británie přicestovala ze západoukrajinského Lvova poté, co začala ruská invaze.

„Začalo to u mě jednoduchou touhou udělat správnou věc a dát střechu nad hlavou někomu, kdo to potřebuje. Ať už muži nebo ženě,“ popisoval 29letý Tony Ganett. Situace se však rychle začala komplikovat. Tonyho 28letá přítelkyně Lorona si brzy všimla vztahu, který se mezi Tonym a Sofií vytvořil.

Brit a Ukrajinka spolu začali chodit do posilovny a rovněž trávili dlouhé hodiny venku. „Vyvrcholilo to ve chvíli, když Lorona začala Sofii nadávat. Křičela na ni tak, že ji rozplakala,“ zmínil Tony Ganett. Lorona nakonec Ukrajince nařídila, aby odešla.

Co však následovalo, nejspíš neočekávala ani v nejhorším snu. „Řekla Sofii, že už nechce, aby dál zůstala pod naší střechou. Ve mně něco cvaklo,“ přiznal Tony, který v té chvíli své přítelkyni oznámil, že odejde také. Učinil tak i přesto, že má s Loronou dvě děti.

„Omlouváme se za bolest, kterou jsme způsobili. Jenže se Sofií jsem objevil spojení, jaké jsem nikdy předtím necítil,“ řekl Tony deníku The Sun. „Takové věci se stávají,“ dodala Sofiia. Čerstvý pár nyní hledá nový domov.

Tagy: