Rozpoutané peklo nás netěší, vzkazuje opozice. S nedostatkem spánku pomáhá i trénink z domova

Čtvrtý den jednají poslanci ve Sněmovně o valorizaci důchodů. „Každý z nás naspí v průměru pár hodin. Je to náročné, ale je to naše práce a budeme v tom pokračovat,“ uvedl v pořadu Zprávy PLUS poslanec Martin Kolovratník (ANO). Opozice hodlá obstrukce protahovat, jak jen to bude možné. Koaliční zákonodárci si ale nezoufají. „Mám doma dvouletou dceru,“ poznamenal Josef Flek (STAN) s tím, že je proto na nedostatek spánku zvyklý.

Opozice dodržela slovo a rozpoutala obstrukční peklo. Od úterý poslanci ve Sněmovně jednají o valorizace důchodů. „Z termínu rozpoutání pekla nemáme radost. Netěší nás, že musíme ve Sněmovně přes noc bojovat ne proti koaliční vládě, ale za právní stát a dodržování Ústavy,“ nechal se v pořadu Zprávy PLUS na CNN Prima NEWS slyšet Martin Kolovratník, místopředseda sněmovního hospodářského výboru.

ČTĚTE TAKÉ: Vláda napíná legislativu na hranu, varuje Nerudová. Zhodnotila i opoziční obstrukce

I přes nedostatek spánku ale hodlá opozice v jednání dál pokračovat. „Každý z nás v průměru naspí pár hodin. Je to vidět, je to náročné, ale je to naše práce,“ doplnil Kolovratník. Za pravdu s únavou mu dal i poslanec Josef Flek (STAN), který ale uvedl, že opozice má značnou výhodu. „Oni ví, jak nám to ztížit. Takže si ten spánek lépe rozloží, ale já mám doma dvouletou dceru,“ řekl Flek s tím, že díky malému dítěti je na nedostatek spánku zvyklý.

Málo prostoru pro „normální“ poslance

Kolovratník pak také upozornil na to, jak koalice jednání ve Sněmovně vede. „Uprostřed rozpravy debatu několikrát ukončili. Markéta Pekarová Adamová (předsedkyně Sněmovny, TOP 09, pozn. red.) usekla podávání protinávrhů,“ uvedl poslanec ANO s tím, že opozice už požádala o její odvolání z funkce.

„Nechápu, že po desítkách hodin, kdy má opozice možnost se vyjadřovat, tvrdí, že mluvit nemohou,“ divil se Flek. Poukázal také na to, že někteří z opozičních poslanců svým vlastním kolegům moc šancí k vyjádření nedávají. „Bohužel Tomio Okamura blokuje Sněmovnu několik hodin, pak nastoupil Andrej Babiš. Střídali se, hodiny obstruovali a méně se tak dostalo na ‚normální‘ poslance, kteří by debatu vedli rozumným způsobem,“ popsal Flek chování šéfů dvou opozičních hnutí.

Tagy: