Nezapomeňte deštníky, přeháňky zasáhnou většinu Česka. Na horách i nasněží

Počasí 31.3.2022 6:50

Zatažené a deštivé počasí Česko potrápí i ve čtvrtek. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) občasný déšť nebo přeháňky očekávají na většině území. Na horách ve výšce nad 800 metrů napadne sníh. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 8 °C.

Od čtvrtečního rána bude zataženo. Místy, během den na většině území, se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Na východě území budou srážky četnější. Kromě deště však meteorologové očekávají sníh, a to na horách ve výšce nad 800 metrů.

Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 8 °C, na jihu vystoupají i k 10 °C. Na horách se teploty budou držet kolem 1 °C, na Šumavě a v Beskydech kolem 4 °C. Vát bude mírný severovýchodní vítr o síle 3 až 7 m/s, v Moravské bráně místy nárazy kolem 15 m/s.

V noci na pátek bude opět zataženo, očekává se občasný déšť, na horách nad 800 metrů – od severozápadu nad 400 metrů – srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší teploty klesnou ke 4 až 0 °C. Vát bude mírný severovýchodní vítr o síle 2 až 6 m/s.

Ani v pátek deštivé počasí Česko neopustí. Zataženo a místy občasný déšť ve výšce nad 400 metrů vystřídají srážky smíšené nebo sněhové. Během odpoledne a večera meteorologové očekávají srážky na většině území, sněhové postupně ve všech polohách. Na horách sněžení bude trvalejší. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 2 až 6 °C, na jižní Moravě vystoupají až k 8 °C.

Tagy: