Nový rok ve znamení nezvykle vysokých teplot. První lednový den bude až 14 °C

Rodina v zimě u stromu

Novoroční počasí bude pokračovat nezvykle vysokými teplotami. Během prvního dne nového roku 2022 se mohou vyšplhat až ke 14 °C. Teplo by však mohly doprovázet i déšť a přeháňky. Následující den by teploty měly být podle meteorologů podobné, déšť však vystřídají ojedinělé mlhy.

Během nadcházejících dní bude pokračovat příliv teplého vzduchu od západu, respektive jihozápadu. Experti z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) predikují na sobotu nejvyšší teploty mezi 10 až 14 ­°C, na horách nad 1 000 m pak kolem 6 °C. Kromě toho by mělo být zataženo až oblačno, přičemž může ojediněle dojít i na déšť nebo přeháňky. Na horách na severu a severovýchodě by mohly být četnější.

Noční teploty mezi sobotou a nedělí pak meteorologové odhadují mezi 1 až 5 °C. V noci bude oblačno až polojasno, místy mají nastat mlhy.

V neděli přes den bude opět zataženo až oblačno, přechodně na některých místech dokonce polojasno. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 8 až 13 °C, na Moravě a severovýchodě Čech kolem 6 °C.

Tagy: