Nový Peugeot 2008: stylově cestou necestou

Jeho originalitu zaregistrujete okamžitě. Odvaha a osobitost mu rozhodně nechybí. S vyceněnými tesáky, přimhouřeným pohledem a mohutnou čelní maskou připomíná šelmu. Jakmile ho ale poznáte trochu blíž, objevíte v něm pozorného a pečujícího ochránce. Armádou asistenčních systémů hlídá vaši bezpečnost, výbava interiéru je zase dokonale připravena pro vás zabezpečit maximální komfort.

Ne nadarmo je už osm let nejprodávanějším peugeotem v Česku. Láká atraktivním vzhledem, moderností výbavy i nekompromisní kvalitou. Na rychlostkách vás svižnou jízdou přišpendlí do sedadla a ve městě se se svými kompaktními rozměry nasouká i do těch nejmenších parkovacích míst. Nedávný facelift ještě podpořil jeho přednosti. Je přitažlivější, dravější a sportovnější než kdy dřív.

Srdcem dobrodruh

Peugeot 2008 vždy dával najevo svou příslušnost k esúvéčkům. Dokazujete to svalnatou siluetou a sebevědomým postojem. Celkový dojem dokreslují ochranné prvky karoserie, zvýšená pozice a velká kola. Na žádné extrémní terény to sice není, ty jeho doménou nejsou, jízdu mimo zpevněné silnice a v náročnějších jízdních podmínkách však zvládá na jedničku. Je totiž vybaven účinným systémem Grip Control pro lepší trakci. Volbou jízdního režimu – na výběr máte mód písek, bláto nebo sníh – vám hezky umete a zpřístupní každou cestu.

Když se krása snoubí s originalitou

Jeho atletické a svalnaté křivky vyniknou v kombinaci s výraznými barevnými odstíny karoserie. V rámci faceliftu přibyla trendy sametová šedá Selenium Grey. Peugeotu 2008 mimořádně sluší. Působí reprezentativně, sportovně a moderně, zejména vyšperkujete-li si vůz ještě černou střechou Black Diamond. Preferujete-li zářivější barvy, můžete zvolit výraznou modrou či perleťově červenou. Příznivci klasiky mohou vybírat z tradiční trojice černá, stříbrná, bílá. V rámci faceliftu došlo také k mnoha dalším designovým změnám. Nový Peugeot 2008 působí po modernizaci více sportovně a robustně. Přesně, jak se od vozu kategorie SUV očekává.

Ve víru moderní doby

Peugeot 2008 nabízí snadno ovladatelný a ergonomický systém Peugeot i-Connect® a pro nejnáročnější klienty pak vysoce technologický Peugeot i-Connect® Advanced. Oba systémy se ovládají prostřednictvím centrálního desetipalcového dotykového displeje s vysokým rozlišením. Objevte také kouzlo 3D on-line navigace. Poradí vám nejlepší trasu dle aktuálního provozu, najde volné parkovací místo, předpovídá počasí, zjišťuje ceny paliva na okolních čerpacích stanicích, hledá dobíječky a varuje před radary či nebezpečnými úseky.

Svěží vánek v pohonech

Facelift přinesl samozřejmě i řadu technických inovací. Ty se dotkly hlavně elektrické verze e-2008 s dojezdem až 406 kilometrů. Nově můžete pořídit i Peugeot 2008 vybavený hybridním ústrojím, které se dobíjí za jízdy, a obejde se tak bez dobíjení ze sítě. Kromě těchto variant můžete mít Peugeot 2008 i v klasické benzinové verzi o výkonu 110 nebo 130 koní s manuální či automatickou převodovkou. V kombinovaném provozu spotřebují tyto motory 5,5 až 5,9 l paliva na 100 kilometrů, emise CO2 přitom dosahují 123 až 133 g CO2/km.

Cena od 489 000 Kč + 5letá záruka.

Operativní leasing od 6 900 Kč měsíčně (včetně povinného ručení a havarijního pojištění).

Tagy:
hobby parkování automobilový průmysl krása Peugeot volný čas Česko trend vzhled Wande Coal Peugeot 2008 produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas tovární výroba a inženýrství
Sdílejte článek Facebook X.com