Objednala si Uber, ale spletla si auto. Řidič studentce zasadil 120 bodných ran

Otřesný případ vraždy řeší soud v Jižní Karolíně. Studentka si objednala taxi, které ji mělo dopravit domů. Jenže si spletla auto a nastoupila k jinému řidiči. Ten ji následně zabil nožem, když jí zasadil přes sto bodných ran. Útočníkovi, proti kterému mají vyšetřovatelé dostatek důkazů, hrozí doživotí.

Incident se stal v roce 2019 ve městě Columbia. Samantha Josephsonová, 21letá studentka místní univerzity, si objednala řidiče společnosti Uber, aby ji dopravil domů. Jenže omylem nasedla do auta, které řídil Nathaniel Rowland. Jak se později ukázalo, byla to chyba osudová. Muž totiž mladou ženu ubodal k smrti.

Jak vychází najevo u právě probíhajícího soudu, napadení mladé ženy bylo velice brutální. Rowland jí podle odborníků zasadil okolo 120 bodných ran. Patolog Thomas Beaver dokonce prohlásil, že v těle Josephsonové zůstalo po útoku jen 20 mililitrů krve, normální stav je přitom okolo čtyř litrů. Z tohoto důvodu nebylo možné udělat ani běžné testy, informuje web Sky News.

Beaver také uvedl, že 120 bodných ran je přibližný počet, protože jich bylo tolik, že je nebyl schopen přesně spočítat. Většina z nich pak směřovala do hlavy, rukou, hrudi a zad oběti. Některé podle Beavera pronikly až do mozku.

Prokuratura má k dispozici dostatek důkazů proti Rowlandovi. Krev Josephsonové se našla po celém jeho autě, nůž se dvěma ostřími a čisticí prostředky zase v popelnici před domem jeho přítelkyně. Dalším důkazním materiálem je otisk nohy nalezený na zadním okénku Rowlandova auta, který patří oběti. Data z mobilního telefonu podezřelého pak ukazují, že se pohyboval v oblasti, kde bylo nalezeno tělo zavražděné studentky, což je přibližně 65 kilometrů od místa, kde byla naposledy spatřena živá.

Další soudní znalec uvedl, že DNA nalezená pod nehty Rowlanda se shoduje s genetickým materiálem Josephsonové. Obhajoba se předtím snažila poukázat na to, že si odborníci nejsou zcela jistí, jestli se Rowlandova DNA nachází na vražedné zbrani, a nenachází se ani na jiných místech, kde by se dala očekávat. Právníci obviněného také argumentují tím, že ačkoliv se na rukách oběti nacházejí zranění odpovídající tomu, že se svému vrahovi bránila, Rowland na sobě neměl během zatčení ani náznak nějakého zranění.

Trest smrti prokuratura nežádá

Motiv brutálního útoku není zcela znám, roli v něm ale zřejmě hrála loupež. Kamera na bankomatu zachytila muže, který se večer, kdy byla Josephsonová zavražděna, snažil z její kreditky vybrat hotovost. Majitel jednoho z obchodů pak označil Rowlanda za muže, který se mu za 300 dolarů snažil prodat telefon oběti, píše web The Post and Courier.

Rowlandovi v případě prokázání viny hrozí doživotní trest. V Jižní Karolíně se přitom praktikuje i trest smrti, o ten ale žaloba neusiluje. Vražda vedla ke změnám podmínek v komerční přepravě, kdy například auta takových společností musí být zřetelně označená.

Tagy:
zranění vražda doživotí Columbia řidič chyba ubodání studentka soud Uber USA Jižní Karolína Samantha Josephsonová Nathaniel Rowland Beaver