V příštím týdnu bude teplo a slunečno, objeví se ale i bouřky s deštěm

Počasí

Většinu Česka čeká během neděle teplé, ale oblačné počasí. Teploty se budou pohybovat nad 20 °C. Na některých místech se během odpoledne mohou tvořit bouřky či přeháňky. Ty by měly pokračovat i v příštím týdnu, kdy se však zároveň očekává slunečno.

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) hlásí, že během neděle bude nad většinou území Česka převážně oblačno. Na některých místech by se pak mohly objevit přeháňky a ojediněle i bouřky. Na západě Čech by se pak ráno mohla tvořit i mlha.

Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 20 až 24 °C, přičemž na jihovýchodě země se očekává až 26 °C. Na horách by pak mělo být jen kolem 17 °C.

V noci z neděle na pondělí teploty klesnou až k 10 °C. Přeháňky by mohly pokračovat, ale podle meteorologů jen na území Moravy a Slezska.

V pondělí přes den by mělo být polojasno, někde oblačno. I nadále by se na některých místech mohly objevit přeháňky. Nejvyšší denní teploty by se mohly vyšplhat ke 25 °C.

Výhled na zbytek týdne

Úterý bude jasné až polojasné. Ráno se opět mohou vyskytnou mlhy. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 26 °C.

Ve středu meteorologové očekávají převážně polojasno. Postupně předpovídají přibývání oblačnosti a později v Čechách místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C.

Čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle bouřky. Od západu bude postupně oblačnosti a srážek ubývat. „Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C,“ předpovídají meteorologové.

V pátek má být oblačno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C.

I v následujících dnech bude převážně oblačno až zataženo, místy můžeme očekávat přeháňky a ojediněle i bouřky.

Tagy: