Oficiální portréty z korunovace: Odborník prozradil Karlovo tajné poselství princezně Anně

Král Karel III. se obklopil lidmi, na které se může spolehnout. Není náhoda, že na oficiálním portrétu stojí po jeho boku nejen jeho choť Camilla, ale také jeho sestra, princezna Anna. Podle experta na královskou rodinu Richarda Fitzwilliamse si britský panovník cení jejích „zkušeností a tvrdého přístupu k práci“. Řekl to v rozhovoru pro deník Daily Mail.

„První oficiální portrét Karla III. ho ukazuje jako monarchu, který má vlastní rozum a je velmi zkušený,“ komentoval Fitzwilliams portrét britského panovníka, který Buckinghamský palác zveřejnil v pondělí večer.

Spolu s ním uveřejnil také sólový portrét královny-manželky. Oproti ceremoniálu ve Westminsterském opatství, který sledovaly miliony lidí po celém světě, na něm podle odborníka působí Camilla „nenuceně a uvolněně“, uvedl pro deník Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel oblíbený televizní herec. Zářil také v seriálech Koruna nebo Pán času

Fitzwilliams okomentoval i další snímek, který palác zveřejnil. Spolu s královským párem jsou na něm zachyceni i další členové rodiny – jediná panovníkova sestra princezna Anna spolu se svým manželem Timothym Laurencem, nejstarší králův syn princ William spolu se svou chotí Catherine, králův bratr princ Edward, sestřenice Karla III. princezna Alexandra či vévodkyně z Gloucesteru spolu se svým chotěm princem Richardem.

„Britský panovník se obklopil lidmi, na které se může spolehnout. A ti, co na fotografii chybí? Každý zná důvody, proč tomu tak je,“ řekl odborník.

Karel III. si své sestry velice váží

Na snímku například chybí panovníkův bratr princ Andrew, který se v roce 2020 stáhl ze své oficiální role v návaznosti na obvinění ze sexuálního zneužití nezletilé, či Karlův mladší syn princ Harry, který krátce po sobotní korunovaci odletěl zpět do USA za svou rodinou.

Fitzwilliams v rozhovoru věnoval velkou pozornost právě princezně Anně, která na fotografii stojí po králově pravici. Podle něj nejde o náhodu. „Karel si je vědom, že je zkušená a pracovitá,“ řekl. Panovník tak podle něj chce dát najevo, že si své sestry „velice váží a bude na ni spoléhat“. „Anna je extrémně populární. Lidé vědí, kdo je, a respektují ji, to je velice důležité,“ doplnil.

Podle magazínu People se o oficiální portréty postaral fotograf Hugo Burnand, který v roce 2005 působil jako svatební fotograf královského páru. Znovu se tohoto úkolu zhostil o šest let později na svatbě prince Williama a jeho manželky Catherine.

Tagy: