Rodina se rozloučila s Delonem. Očima člověka rentgenoval, vzpomínal na legendu Trávníček

Alain Delon miloval zvířata.

Kamil Fila o Alainovi Delonovi

Ve Francii se v sobotu odpoledne konal pohřeb legendárního herce Alaina Delona. Obřad proběhl v rodinném kruhu na hercově usedlosti La Brûlerie ve vesničce Douchy. Ceremoniál se státními poctami, jaký měl například Jean-Paul Belmondo, Delon odmítl. Jeho tělo má být uloženo vedle jeho psů do speciálně k tomu účelu vystavěné kaple. Ve vysílání CNN Prima NEWS na hereckou legendu zavzpomínal jeho dvorní dabér Pavel Trávníček.

Francouzský herec Alain Delon, který zemřel v neděli 18. srpna ve věku 88 let, bude pohřben na své usedlosti La Brûlerie ve středofrancouzské obci Douchy. Již dříve o tom informovala televize BFMTV. Podle ní Delon chtěl být pohřben doma a nepřál si po své smrti státní pocty, kterých se v posledních letech dostalo herci Jeanu-Paulu Belmondovi nebo hudebníkovi Johnny Hallydayovi.

ČTĚTE TAKÉ: Žádné pocty ani ceremoniály. Delon bude mít skromný pohřeb v okruhu těch nejbližších

Na místo už bylo přivezeno hercovo tělo a přítomni byli i Delonovi nejbližší. Mezi prvními přijel kněz a emeritní biskup Jean-Michel Di Falco. Toho si zesnulý herec vybral, aby vedl zádušní mši. Fotografové zachytili také Delonovy děti, a přijela i jeho bývalá žena Rosalie van Breemenová, se kterou má Delon dvě mladší děti Anouchku a Alaina-Fabiena. Na poslední rozloučení pak dorazil i syn Jeana-Paula Belmonda, Paul.

Na pohřeb nakonec nepřicestovala italská herečka Claudia Cardinalová. Jako důvod uvedla „příliš velkou bolest“, kterou jí způsobila Delonova smrt. Cardinalová s ním hrála ve filmu Gepard, který je považován za jeden z vrcholů Delonovy kariéry.

Na Alaina Delona zavzpomínal ve speciálním vysílání na CNN Prima NEWS i herec a dabér Pavel Trávníček:

Ceremonie, která veřejnosti umožní vzdát poctu zesnulé legendě, se bude pravděpodobně konat později. Lidé nicméně k vjezdu na Delonův pozemek nosí květiny a vzkazy. Na místě byla i kondolenční kniha, do které mohou fanoušci napsat vzkaz. „I kdyby chtěl být sám, musíme mu ukázat, že ho milujeme,“ řekla serveru bfmtv.com jedna z přítomných obdivovatelek. Lidé pak kolem 17. hodiny, kdy měl být Delon pohřben, drželi minutu ticha.

Na legendu nejen francouzského filmu pak vzpomínal herec a dabér Pavel Trávníček. Už jako malý prý vyslovil přání, že jednou bude jako Alain Delon. „Vždycky jsem ho sledoval se zájmem, byla to osobnost, která kolem sebe dokázala šířit svoji auru. Až tak se mi dostal pod kůži,“ popisoval Trávníček.

Pohled přímo do duše

Sen se mu více méně splnil, protože se stal Delonovým dvorním dabérem. „Musel jsem si dávat pozor, abych postihl to jeho herectví, povahu. Dávat pozor na intonaci vět, které nemohly být ploché. Delon měl vždy skryté myšlenky a v jeho očích to bylo vidět,“ vysvětloval herec.

A právě oči měl podle něj Delon velmi pronikavé. „Jakoby pohledem rentgenoval. Člověk měl pocit, že se mu dívá do duše, což nebylo úplně příjemné,“ doplnil herec s tím, že člověk by si ale zvykl. „Takový zvláštní respekt z něj museli mít kolegové. Jediný, kdo to podle mě bral chlapsky, byl Lino Ventura, který se na něj díval stejně drsně,“ uvedl Trávníček.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Delonovi se svět hnusil a toužil po eutanazii. Uspěte i mého psa, naplánoval na den své smrti

Tagy: