Rusové zaútočili na školu v Bilohorivce. Zahynulo tam 60 lidí, říká Zelenskyj

Volodymyr Zelenskyj

Městy Oděsa a Mykolajiv v noci na neděli otřásly silné exploze. Při ostřelování školy v Luhanské oblasti, která sloužila jako kryt, zemřelo asi 60 lidí. Uvedl to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Kanadský premiér Justin Trudeau navštívil Irpiň. První dáma USA navštívila Ukrajinu, sešla se s manželkou prezidenta Zelenského. Představitelé skupiny nejsilnějších ekonomik G7 se zavázali ukončit závislost na ruské ropě.

AKTUÁLNÍ DĚNÍ NA UKRAJINĚ SLEDUJTE V NOVÉM ON-LINE ČLÁNKU ZDE.

Americká první dáma Jill Bidenová nečekaně navštívila Ukrajinu. V Užhorodu, který leží u hranic se Slovenskem, se sešla s Olenou Zelenskou, manželkou ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Město Irpiň, které leží nedaleko od Kyjeva, v neděli překvapivě navštívil kanadský ministerský předseda Justin Trudeau. „Přijel do Irpině, aby na vlastní oči viděl všechnu tu hrůzu, kterou ruští okupanti způsobili našemu městu. A samozřejmě byl šokován,“ napsal na Telegramu podle agentury Ukrinform starosta Irpině, která se stala jedním ze symbolů ruské agrese.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že z hutního areálu Azovstal v Mariupolu již bylo zachráněno více než 300 civilistů. Ve večerním projevu také uvedl, že úřady se nyní zaměří na evakuaci zraněných a zdravotníků a také na práci na humanitárních koridorech pro všechny obyvatele Mariupolu a okolí.

Jihoukrajinskými městy Oděsa a Mykolajiv v noci na neděli otřásly silné exploze, napsala s odvoláním na svědky agentura Unian. Zatím není jasné, co výbuchy způsobilo, ani zda jsou v zasažených městech oběti. Po celé zemi se zároveň rozezněly protiletecké sirény.

Tagy:
válka Slovensko invaze Ukrajina Rusko Jill Bidenová Mariupol Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Ukrajinská krize