Šílená scéna v Ďáblicích: Opilec demoloval auta. Pak si ustlal na silnici a pomočil se

Opilý muž demoloval auta v Ďáblicích.

Opilý muž demoloval auta v Ďáblicích

O pořádné pozdvižení se v pražských Ďáblicích postaral namol opilý muž. Ve svém voze naboural minimálně dvě auta, přesto se snažil z místa ujet. To se mu ale nepodařilo.

„Prosím tě, nefoť. Já vím, teď přijdu o všechno,“ naříkal muž jen chvíli poté, co se podle svědků doslova vypotácel ze svého auta. Nohy se mu pletly, a tak si ustlal přímo před ním. Pak ho přemohlo volání přírody a pomočil se.

„Byl lehce agresivní, protože měl upito. Lidé mu pak začali nadávat kvůli tomu, co udělal. Začal se bránit a svlékat. Když jsem ho upozornil, aby se nesvlékal, řekl, že se potřebuje svléct, protože je celý pomočený. Pak ještě říkal, ať zavoláme kriminalisty, že tam naboural všechna auta a že možná i někoho srazil,“ přiblížil svědek nehody Jiří Kubeš.

V tom jediném šofér neměl pravdu. Ženě s kočárkem se podle svědků podařilo jen tak tak před autem uskočit. Ještě předtím ale měl způsobit dvě nehody. Nejprve naboural zaparkované auto, pak se srazil s dalším. „Jel jsem nahoru, pán byl v protisměru. Ještě jsem se snažil uhnout, ale neměl jsem kam,“ uvedl řidič nabouraného vozidla.

Pak se opilý řidič snažil odjet pryč. Zhruba po sto metrech ho ale zastavil technický stav jeho vozidla. Při demoliční jízdě si totiž vylomil přední kolo a dál už to zkrátka nejelo. „Když jsem se ho zeptal, co dělal, tak byl agresivní. Má pít v hospodě, a ne pak jezdit autem,“ dodal poškozený muž.

„Řidič se podrobil dechové zkoušce a nadýchal téměř tři promile,“ sdělila mluvčí policie Violeta Siřišťová. Lze předpokládat, že policisté muže obviní z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by mu hrozily až tři roky ve vězení. Otázkou ale je, zda incident nepřehodnotí třeba na obecné ohrožení.

Tagy: