Otřesná zpověď 16leté Ukrajinky: Byl opilý a věděl, že jsem těhotná. Přesto mě znásilnil

Ruští vojáci jedou na obrněných vozidlech

Příběhů o znásilnění ruskými vojáky stále přibývá. Se svým svědectvím přišla i teprve 16letá Dáša z obce Krasnivka v Chersonské oblasti. Deníku Bild vylíčila, jak ji opilý ruský voják donutil, aby se svlékla, jinak ji zabije. Ačkoliv byla v šestém měsíci těhotenství, Rus ji přesto znásilnil.

Od 13. března byla vesnice Krasnivka v Chersonské oblasti obsazena ruskými silami. Společně se svou rodinou se Dáša skrývala ve sklepě, přesto jednou nastala chvíle, kdy si museli dojít do domu pro jídlo, píše německý deník Bild. „Zpočátku byli normální, pak ale ve vesnici našli vodku a začali pít. Následně začali hledat mladé ženy, někteří ale i babičky. Ženy se schovávaly ve sklepích, aby se před agresory schovaly,“ přibližuje dívka počínání ruských vojáků.

Večer, kdy byla napadena, ji viděli dva Rusové, jak vychází se sklepa, kde se skrývala s matkou, třemi bratry a sestrou. Jeden z vojáků si rodinu prohlédl, následně se zeptal na věk a vyslechl matku. Tu poté propustil, odvedl však Dášu, uvádí web Daily Mail.

„Mluvil se mnou a najednou mi řekl, ať se svléknu. To jsem odmítla. Následně mi začal vyhrožovat, že mě zastřelí, a tak jsem svolila,“ líčí Dáša. Druhý voják se ho snažil zastavit, opilý Rus však pokračoval. „Řekl mu, aby se mě nedotýkal, byl střízlivý. Ten, který mě odváděl, však byl opilý a držel samopal. Když na mě začal útočit, ten střízlivý odešel se slovy, že se za půl hodiny vrátí,“ pokračovala.

V násilí chtěl pokračovat

Schylovalo se k sexuálnímu útoku, rodina Dáši byla ve vedlejší místnosti. „Řekla jsem mu, že mi je šestnáct a jsem těhotná. Řekla jsem, že jsem v šestém měsíci. On však odvětil, že se v této fázi dítěti nic nestane. Pak mě začal osahávat. Bránila jsem se, začal mě ale škrtit a znovu vyhrožovat,“ svěřila se. Znásilnění trvalo asi půl hodiny, poté se měla obléknout a jít s vojákem do domu, kde v době okupace bydlel.

Rus se ji snažil opít a znovu znásilnit, jenže ve chvíli, kdy ji chtěl opět svléct, přišli jeho kolegové. Opilý Rus prohlásil, že je Dáša jeho přítelkyně, ti ji však odvedli zpět domů a slíbili, že se o věc postarají a násilníka dokonce zastřelí. O tři dny později útočníka odvezli k Dáše, voják však vše před svými kolegy popřel.

Dospívající dívka a její rodina se poté pokusily z vesnice utéct, ale bylo jim řečeno, že nemohou odejít, protože „toho vědí příliš mnoho“. Odejít se jim podařilo až poté, co vesnici osvobodily ukrajinské síly. Dáša však není jedinou obětí z Krasnivky, znásilněna zde byla také 78letá babička. Rusům mnohdy nezáleží na věku, což dokazuje i jiný případ znásilněné seniorky, které bylo dokonce 83 let.

Tagy: