Na Česko se ženou další bouřky. Teploty se přes týden vyšplhají ke třicítkám

Silné bouřky se prohnaly Českem

Zatímco v neděli bude ještě slunečné počasí a jasná obloha, v týdnu dorazí už i srážky a bouřky. Společně s nimi se také lehce oteplí, podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude až 30 °C.

Neděle by měla být jasná až polojasná, ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C, nejvyšší denní teploty pak kolem 23 až 27 °C, v 1 000 metrech na horách teploty dosáhnou 16 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 19 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Cestování po pandemii: Češi se více koukají na ceny, z letadel se přesouvají do vlaků

V pondělí bude jasno až polojasno, později od západu až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 25 až 29 °C,“ avizuje ČHMÚ na webu.

Úterý bude oblačné až zatažené, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 17 až 13 °C, na západě až 11 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 19 až 23 °C, na jihu Moravy až 25 °C. Podobné teploty čekejte i ve středu, bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky.

Ve čtvrtek by mělo být jasno až polojasno, během dne bude přibývat oblačnosti, hrozí přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou k 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 24 až 28 °C. V následujících dnech bude postupně až 30 °C.

Tagy: