Počasí v Česku bude pošmurné a uplakané. V noci hrozí i přízemní mrazíky

Deštivé počasí (ilustrační foto)

Počasí (8.5.2024 8:15)

V Česku bude během sváteční středy podle meteorologů převážně zataženo, vyskytnout se mohou přeháňky. Rtuť teploměru vystoupá k hodnotám mezi 14 až 18 °C. V noci na čtvrtek se mohou objevit i přízemní mrazíky. Před víkendem ubyde oblačnosti a mírně se oteplí.

Ve středu podle meteorologů Českého hydrometeorologického ústavu bude zataženo až oblačno, ojediněle se vyskytne slabý déšť nebo přeháňky. Později večer ubyde oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C, na jihu Čech se budou pohybovat kolem 13 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sportovci, při výkyvech teplot zpozorněte, apelují lékaři. Kolaps hrozí u kardiaků i nadšenců

Noc na čtvrtek má být oblačná až polojasná, postupně až jasná. K ránu se ojediněle vytvoří mlhy. Nejnižší teploty klesnou na 7 až 3 °C, ojediněle se mohou vyskytnout přízemní mrazíky.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na čtvrtek předpovídají meteorologové jasno až polojasno, zejména v Čechách přechodně až oblačno. Nejvyšší teploty vystoupají k 16 až 20 °C.

V pátek počítejte s oblačnou až polojasnou oblohou, ojediněle se vyskytnou přeháňky. V noci teploty klesnou na 9 až 5 °C, přes den pak dosáhnou na 17 až 21 °C.

„Na víkend se počasí částečně zkazí. To nás totiž bude přecházet slábnoucí studená fronta,“ uvedla meteoroložka Renata Uhlíková pro CNN Prima NEWS

V sobotu bude obloha převážně oblačná a místy, zejména na severu a severovýchodě se očekávají přeháňky. Noční teploty klesnou na 10 až 6 °C, přes den se pak vyšplhají na hodnoty mezi 18 až 22 °C. Podobné podmínky budou panovat i v neděli, kdy ale postupně ustanou srážky a ubyde také oblačnosti.

Tagy: