O víkendu parno, pak prudké ochlazení. Teploty se propadnou až o 20 °C, na horách bude sněžit

Lidé v krajině

Předpověď počasí (13.4. 2024 07:09)

Teploty v Česku o víkendu vystoupají nad 20 stupňů, na Moravě se dokonce přiblíží třicítce. S novým týdnem ale přijde prudké ochlazení, a to i o více než 20 stupňů. V noci mohou teploty klesnout i k nule, na horách se očekávají sněhové přeháňky.

V sobotu bude převážně polojasno, nejvyšší teploty dosáhnou 20 až 24 °C, na horách se budou pohybovat kolem 16 °C. Povane zpočátku slabý, během dne mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s. Ten večer mírně zeslábne a změní se na jihozápadní.

Noc na neděli bude převážně polojasná, teploty klesnou na 13 až 9 °C, v údolích až na 7 °C. Vát bude mírný jihozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Radost v pražské zoo. Gorilí výběh se rozrostl o další mládě, v tomto roce už podruhé

V neděli bude převážně polojasno, od severozápadu se očekává postupné přibývání oblačnosti. Ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 20 až 24 °C, na jižní Moravě až 27 °C. Vát bude mírný západní až jihozápadní vítr rychlostí 3 až 7 m/s. Večer zeslábne a změní se na severozápadní.

Začátek nového týdne přinese ochlazení. V pondělí teploty dosáhnou 13 až 17 °C. Obloha bude zatažená až oblačná, na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Povane slabý proměnlivý, během dne postupně mírný jihozápadní až západní vítr rychlostí 3 až 7 m/s, který v nárazech dosáhne až 15 m/s.

Na úterý předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu proměnlivou oblačnost s přeháňkami. Ty mohou být v oblastech nad 800 metrů i smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty dosáhnou 8 až 12 °C. Vát bude čerstvý západní vítr rychlostí 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Podobné podmínky budou panovat i ve středu. V noci mohou teploty klesnout na 4 až 0 °C, přes den dosáhnou 7 až 11 °C. Očekává se proměnlivá oblačnost a četné přeháňky, které mohou být v polohách nad 700 metrů sněhové.

Tagy: