Skvělé sněhové podmínky a prázdné sjezdovky. Milovníci zimy si v Česku dál užívají lyžování

Jaro je v plném proudu, ale pořád najdete v Česku místa, která jako by se změně ročních období vzpírala. Vášniví lyžaři na Pradědu si nemůžou vynachválit podmínky a to, že sjezdovky nebrázdí davy lidí. V areálu natáčel štáb CNN Prima NEWS.

Na Praděd, i když je sníh mokrý a rozbředlý, nadále proudí milovníci zimních sportů. Konec sezóny má totiž svoje kouzlo a jindy nedostupné výhody.

„Sněhové podmínky jsou vynikající a nikdo tady není,“ pochvaloval si jeden z návštěvníků. „Když je všude v Olomouci sluníčko, tak tady je ještě sníh a můžeme vyrazit na lyže,“ doplnil další.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pěkné jarní dny stále v nedohlednu, bude pršet i sněžit. Platí povodňová bdělost

Jak se zdá na Praděd má jaro vstup stále zakázaný. „Momentálně bude na sjezdovkách tak metr až metr a půl sněhu,“ sdělil vlekař Štefan Šalmík. Celý areál je v chráněné krajinné oblasti, což má pro vlekaře svá omezení.

Na vleky ale nejsou vázáni běžkaři, kteří tu můžou být ještě za měsíc. „Doporučuju lyžování na Ovčárně a na Pradědu, protože tady vydrží sníh až do května,“ pochvaloval si další z „jarních“ lyžařů. Pravidla chráněné krajinné oblasti jsou ale neúprosná. „Pokud by nás ochranáři pustili, tak my bychom jeli i déle,“ upřesnil Šalmík. Kvůli chráněnému charakteru zdejší krajiny se místní vleky bez ohledu na sněhové podmínky zastaví 30. dubna.

Tagy: