Janah zmizela před svátky, Valerii policie hledá už roky. Tyto děti na Vánoce doma nebudou

V Česku se každoročně ztratí stovky dětí. I když většinu najdou policisté během několika hodin, dnů či týdnů, některé z nich se jim vypátrat bohužel nepodaří. V současnosti se v databázi nachází více než deset nezletilých, po kterých se slehla zem. Některé děti zmizely nedávno, jiné jsou v systému už roky. Příbuzní stále neví, kde jsou jejich děti.

Mezi nejznámější dlouhodobě pohřešované děti patří Valerie Kvasničková. Té bylo letos deset let a v říjnu 2017 zmizela beze stopy. V databázi pohřešovaných se ale objevila až v následujícím roce. Valerie byla naposledy viděna na pražském Žižkově, kde bydlela. Od té doby byla možná spatřena ještě v období okolo Vánoc, potvrzeno to ale nebylo. Policie nevyloučila, že se dívka stala obětí trestného činu.

O Valerii a její tři sourozence se měla starat babička Soňa, která si však děti vzala do péče jen kvůli penězům, nestarala se o ně, bila je a prokazatelně týrala. Pražský soud poručnici v roce 2020 odsoudil k osmi letům vězení za týrání a opuštění dívky, zanedbání výživy a za zpronevěru jejích dávek.

Dlabalová

Policisté už více než 11 let pátrají po dívce, která zmizela, když jí bylo teprve šest měsíců. V policejní databázi o ní s ohledem na nízký věk příliš informací není. Vyšetřovatelé uvedli pouze její příjmení a to, že pochází z Mostecka.

Nikolas Zedníček

Od září roku 2015 policisté pátrají také po 13letém Nikolasi Zedníčkovi z Brna. Chlapec zmizel poté, co se nevrátil z dovolenky zpět do Klokánku. Následně byl svěřen do péče své babičky. Policisté předpokládají, že pobývá v zahraničí se svojí matkou.

Sestry Barbora a Kristina

Do databáze pohřešovaných se dostaly také sestry Barbora a Kristina Burdovy z Prahy. Policie po nich pátrá od ledna 2019. Podle informací deníku Blesk dívky zřejmě pobývají v zahraničí se svojí matkou Jaroslavou.

Ben Hamouda Nour Mariem

Pět let pátrají policisté po 14leté Ben Hamouda Nour Mariem z Plzeňska. Dívka má zřejmě hubenou postavu, hnědočerné vlasy, hnědé oči a jizvu na čele.

Janah Borhom

Několik dnů před loňskými Vánoci se ztratila také devítiletá Janah Borhom z Vyškova. Dívka měřila 135 až 140 centimetrů, má hubenou postavu, rovné černé vlasy a tmavé oči. Za jakých okolností holčička zmizela, policisté neuvádí.

Natalie Janžová

V policejní databázi pohřešovaných je zapsána také 11letá Natalie Janžová. Policisté po ní pátrají od února 2020.

Erin Kuhová

Další děti zmizely teprve v nedávné době. Od konce ledna pátrají policisté po čtyřleté holčičce z Prahy. Dívenka měřila 85 až 90 centimetrů, má mít hubenou postavu, plavé blond vlasy a modré oči.

Polina Karachynetská

Od června letošního roku policisté hledají také Polinu Karachynetskou. Dívka původem z Ukrajiny zmizela několik dní po svých 12. narozeninách. Bydlela na Lounsku. Měřila 163 až 166 centimetrů, má mít hubenou postavu, hnědé vlasy a hnědé oči. Mluví rusky.

Kryštof Pongó

Od konce srpna policisté pátrají také po 15letém Kryštofu Pongóvi. Chlapec pochází z Vyškova, měří 170 až 172 centimetrů, má hnědé vlasy a modré oči.

Klaudie Bačová

Zhruba před dvěma měsíci vyhlásili policisté pátrání po 15leté Klaudii Bačové z Karviné. Dívka měří 155 centimetrů, má hubenou postavu, hnědočerné vlasy a hnědé oči. Odhadované stáří je mezi 16 až 31 lety.

Rosalie Nataly Klimovičová

Koncem října zmizela 15letá Rosalie Nataly Klimovičová z Prahy. Dívka má střední postavu, plavé blond vlasy a tmavé oči. Detaily, proč zmizela, policisté neuvádí.

Marie Siváková

Od konce října policisté pátrají také po 14leté Marii Sivákové z Chomutova. Měří asi 150 až 160 centimetrů. Podrobnější popis u dívky chybí.

Fazlih Enayatullah

Má hubenou postavu, měří 167 centimetrů a má hnědé vlasy a hnědé oči, uvádí policisté v popisu u profilu Fazliho Enayatullaha. Chlapec se ztratil letos v září, pochází z Afghánistánu a žil v Praze. Letos na Slivestra oslaví 13. narozeniny.

.

Policie žádá občany, aby veškeré informace k pohřešovaným nebo hledaným osobám sdělili na linku 158, případně nejbližší služebně Policie České republiky nebo zaslali e-mail na adresu operačního odboru Policejního prezídia Policie České republiky pp.oo.operacni@pcr.cz.

Tagy: