Namol opilí bezdomovci trápí Karvinou. Je to šílené, bědují lidé, zoufalí jsou i strážníci

Opilý bezdomovec

Opilci v Karviné

Karviná má velký problém s bezdomovci, kteří se na ulici opíjejí do němoty. Strážníci tak lidi žádají, aby jim už nedávali vůbec žádné peníze, protože si za ně prý okamžitě koupí alkohol a pak se opilí válejí po městě.

Nádraží, hypermarkety, parky, všude tam po ránu narazíte na válející se opilé bezdomovce.

„Vyzvali jsme širokou veřejnost, aby nedávala peníze bezdomovcům, že si za ně kupují alkohol a městská policie pak s nimi má obrovskou práci, protože se zpijí do němoty a končí na záchytce,“ uvedl pro CNN Prima NEWS ředitel Městské policie Karviná Petr Bičej.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální napadení Ukrajinek na Plzeňsku: Jedna skončila v bezvědomí, útočit měl řidič auta

Problémy s opilými bezdomovci jsou, zdá se, zacyklené. Podle strážníků se mnohdy stává, že poté, co je propustí ze záchytky, jdou okamžitě opět žebrat peníze na alkohol.

Z jejich přítomnosti nejsou nadšení ani místní obyvatelé: „Samozřejmě, že mi vadí, vždyť to je šílený. Kór tady chodí jeden protivnej, co žebrá prachy a potom to nechává v automatech,“ uvedla místní.

Někdy jim obyvatelé Karviné něco malého dají: „Dala jsem jim cigaretu anebo 10 korun,“ popsala jedna z žen. Další se pak reportérce CNN Prima NEWS svěřila se špatnou zkušeností: „Kdysi jsem jim dávala taky, ale když jsem viděla, že si šel hned potom koupit víno, tak od té doby už ne.“

Podle strážníků se po Karviné potuluje okolo padesáti bezdomovců a někteří z nich prý lidi opravdu obtěžují žebráním a následně odpuzují svými opileckými eskapádami.

„K nim se navíc přidávají lidé, kteří nejsou tak úplně bezdomovci, ale alkoholici, kteří ještě někde bydlí,“ dodal Bičej.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Namol opilý řidič na Náchodsku převážel v autě tři děti. Nadýchal tři promile alkoholu.

Tagy:
Krimi zprávy opilost Moravskoslezský kraj bezdomovci krimi Městská policie Karviná Karviná peníze na alkohol