Nadýchal téměř 3 promile. Dopadnout opilého řidiče pomohli policisté v civilu

Opilý řidič

Policisté v civilu pomohli s dopadením

I přesto, že měli volno, neustále sledovali, co se kolem nich děje. Přesně tak se zachovali dva policisté, kteří pomohli dopadnout opilého řidiče. Ten na sebe upozornil nejistou jízdou, kličkováním na silnici a navíc měl vypnutá světla. Dvojice policistů neváhala a hned se za podezřelým vydala. Po několika kilometrech byli úspěšní a s dalšími kolegy šoféra dopadli.

Dvojice dopravních policistů se právě vracela z práce domů, při cestě si ale všimla podezřelého auta. Bylo osm hodin večer a řidič se proháněl pražskými ulicemi bez rozsvícených světel, jeho jízda navíc byla hodně nestandardní. Proto se policisté rozhodli auto pronásledovat.

„Policisté se za vozidlem vydali v době osobního volna, ihned zavolali na linku 158 a přes operační středisko naváděli nejbližší možnou hlídku až do ulice U Kunratického lesa, kde se podařilo vozidlo zastavit,“ popsal mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Hlídka ještě také musela odstavené auto dodatečně za řidiče zabrzdit ruční brzdou. Rozjelo se totiž směrem ke služebnímu vozu a hrozilo, že do něj nabourá.

Řidič nadýchal skoro 3 promile

„Řidič se během celé silniční kontroly choval velmi arogantně a hlídce po celou dobu nadával,“ uvedl Hrdina. Dechová zkouška brzy přinesla vysvětlení jeho chování. Osmadvacetiletý muž nadýchal téměř tři promile alkoholu. A jeho agresivita se dál stupňovala.

„Začal mlátit pěstmi do svého vozidla, při pokusu o útok na jednoho z policistů ho tak hlídka za použití donucovacích prostředků zpacifikovala a omezila na osobní svobodě,“ popsal dále mluvčí pražské policie.

Když se policistka snažila muži nasadit roušku, kopl ji do břicha. Cestou do služebního vozu zase mlátil hlavou do všeho kolem sebe. Nakonec ale skončil na policejní služebně. Kromě toho, že teď policisté muži seberou řidičský průkaz, mu hrozí až jeden rok vězení.

Tagy: