Vražda ve Vysokém Mýtě: Muž na ulici zaútočil sekerou, poté se otrávil neznámou látkou

Policie vyšetřuje násilnou smrt člověka ve Vysokém Mýtě.

Student má na svědomí vraždu i nastraženou bombu

Obyvatele Vysokého Mýta vyděsil v sobotu ráno útočník, který sekerou napadl jiného muže na ulici. Kriminalisté případ vyšetřují jako vraždu. Po sedmé hodině ráno se do konfliktu dostali dva muži, jeden podle informací CNN Prima NEWS vytáhl sekyru a vrhl se na druhého. Napadený muž po několika úderech na místě zemřel. Policie pachatele zadržela, ten ale před dopadením pozřel zatím neznámou látku. Po převozu do nemocnice zemřel.

Před půl osmou vyjeli policisté i záchranáři ve Vysokém Mýtě do ulice Českých bratří. Lidé na linku nahlásili, že na chodníku naproti paneláku leží bezvládné tělo. „Na místě události se nacházela osoba, která utrpěla vážná zranění neslučitelná se životem. Jednalo se o násilné úmrtí,“ řekla k případu mluvčí krajských záchranářů Alena Kisiala.

„Byly tu sanitky a spousta dalších aut s majáky. Nejdříve to vypadalo jako autonehoda,“ popisovali místní situaci, do které se v sobotu ráno probudili. Podle informací CNN Prima NEWS měl pachatel zasadit oběti několik sečných ran.

Pachatel po dopadení zemřel

„Chlapík snad vytáhl sekeru z batohu a pak odešel pryč,“ vypověděla jedna z obyvatelek nedalekého domu.

Policie pachatele zadržela pár minut po činu. „Podezřelého jsme zadrželi a kriminalisté zahájili úkony v trestním řízení pro podezření z trestného činu vraždy. Z taktických důvodů nemohu poskytnout bližší informace,“ uvedla na místě policejní mluvčí Markéta Janovská.

Pachatel se ještě před zadržením policií stihl otrávit neznámou látkou. Po převozu do nemocnice zemřel. „Těsně před zadržením muž pozřel dosud nezjištěnou látku, proto musel být převezen do nemocnice, kde na následky požití látky zemřel,“ potvrdila policie.

Tagy: