V pražské Modřanské ulici hořela hala, hasiči zásah ukončili po 13 hodinách

Požár haly v pražských Modřanech

Zmapování celého průběhu požáru v Modřanech (zdroj: CNN Prima NEWS)

V pražské Modřanské ulici v pondělí ráno vzplála hala. Dopoledne hasiči požár lokalizovali, zásah ale ukončili až před 19:00, tedy po více než 13 hodinách. Uvedli to na svém Twitteru. Chemici hasičů ráno doporučili obyvatelům Braníka, Kamýku a Modřan nevětrat, v podvečer upozornili, že zplodiny hoření se už do obytných částí nešíří.

Požár zastavil na několik hodin automobilovou i tramvajovou dopravu, před 15:00 byla Modřanská ulice znovu kompletně zprůjezdněna. Vyplývá to z vyjádření pražských hasičů na Twitteru a z webu pražského dopravního podniku. Pražská zdravotnická záchranná služba uvedla, že nemusela nikoho ošetřit.

Hořel zděný objekt, z ohně stoupal hustý černý kouř, vyplývá z fotografií a videí zveřejněných hasiči. V hale bylo uskladněno různé zboží včetně oblečení a nábytku. „Velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru. Požářiště bylo rozděleno na tři úseky. Chemici z laboratoře nezjistili překročené limity hygienických norem v obytné části Braníka a Modřan,“ uvedli hasiči po 09:30.

„Když jsme sem přijeli kolem šesté hodiny ranní, plameny šlehaly ze střechy do několika metrů. Ta hala byla plná nábytku, matrací, oděvů, takže intenzita požáru byla vysoká,“ uvedl pro CNN Prima NEWS tiskový mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Už ráno se propadla střecha a k hořícímu materiálu se hasiči dostávali obtížně. Zásah proto trval dlouho, hasiči vyhledávali skrytá ohniska. „Z Braníka odjely všechny jednotky, další kontrola místa požáru bude ve večerních hodinách,“ uvedli hasiči kolem 19:00.

K zásahu vyjelo šest profesionálních a pět dobrovolných hasičských jednotek. Zdravotničtí záchranáři k požáru preventivně vyslali také speciální vůz Atego.

Příčinu a rozsah škod šetří hasičští a policejní vyšetřovatelé.

Tagy:
požár hasiči Twitter oheň zásah požár Praha Martin Kavka Modřany Dopravní podnik hl. m. Prahy Kamýk Braník