Naděje pro Brendu z Beverly Hills: Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herečka Shannen Dohertyová, která proslula svou rolí Brendy Walshové v seriálu Beverly Hills 90210, otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Ve svém podcastu Let's Be Clear prozradila, že opět podstupuje chemoterapii. Poprvé za několik měsíců prý ale cítí naději.

„Myslela jsem, že jsem v pořádku. Ale musím znovu podstupovat chemoterapii a je to opravdu těžké. Představa, že bych tím měla projít znovu, mě zničila,“ sdělila v podcastu herečka.

ČTĚTE TAKÉ: Nenápadné gesto prince Williama vás dojme. Na nemocnou Kate myslí v každé situaci

Jak dlouho bude na léčbu docházet, zatím neví. „Netuším, jestli to budou tři měsíce nebo půl roku, nebo jestli to po třech měsících nepřestane fungovat a nebude se to muset zase změnit. Není to něco, co bych mohla předvídat já nebo moji lékaři. A je to děsivé. Je to jako velký budíček,“ uvedla.

Na léčbě však vidí jedno velké pozitivum. „Nedávno se mi změnila molekulární struktura rakovinných buněk, což znamená, že mám k dispozici více způsobů léčby, které mohu vyzkoušet. Takže poprvé po několika měsících cítím skutečnou naději,“ sdělila herečka. Dodala, že doteď spíše jen doufala ve zlepšení, ale zároveň se připravovala i na nejhorší.

Dohertyová svou cestu otevřeně sdílí prostřednictvím svého podcastu. V epizodě Let's Be Clear z prosince 2023 prozradila, že musela podstoupit operaci mozku jen pár dní poté, co se dozvěděla, že ji její manžel Kurt Iswarienko podváděl. V další epizodě mluvila o tom, že se postupně zbavuje svého majetku, aby její matka měla po její smrti co nejméně starostí.

Herečce byla rakovina prsu diagnostikována v roce 2015, připomněl magazín Page Six. V roce 2017 nastala u herečky remise, bohužel se však rakovina po dvou letech vrátila, a to ve čtvrtém stadiu. Loni herečka informovala, že se jí zákeřné onemocnění rozšířilo do mozku a později i do kostí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Perkausová se vrací na obrazovky. Jsem nervózní, ale adrenalin potřebuji, přiznala

Tagy:
chemoterapie lifestyle Shannen Doherty rakovina Showtime