Přepadl seniorku a obral ji o nákup za 250 korun. Další den si našel jinou oběť

Přepadl seniory a obral je o nákup (Zdroj: Policie ČR)

Přepadl seniory a obral je o nákup. Muž snědé pleti si v Praze 4 vyhlédl oběti za bílého dne a neváhal použít ani násilí. V obou případech skončili důchodci na zemi, do jednoho z nich dokonce kopl. Policie po pachatelovi pátrá, hrozí mu až deset let za mřížemi.

„Kriminalisté hledají muže, který je podezřelý ze dvou loupeží, které se staly vždy okolo 11. hodiny dopoledne v Praze 4 v rozmezí dvou dnů,“ uvedl mluvčí pražské policie ČR Jan Daněk. Pachatel si počkal, až budou oběti odemykat dveře do domu. V tom okamžiku na ně zaútočil. Jeho cílem byly plné nákupní tašky, které se jim snažil vytrhnout z ruky.

„V obou případech senioři skončili na zemi, jednoho z nich pachatel ještě kopnul. Ve druhém případě osmdesátiletá seniorka skončila po útoku v nemocnici se zlomenou nohou,“ sdělil Daněk. Loupeží v prvním případě způsobil škodu 250 a v druhém tři tisíce korun.

Podle policistů by se mělo jednat o přibližně pětadvacetiletého muže snědé pleti, který je vysoký asi 165 centimetrů a na pravé straně krku má vytetované tři křížky.

„Kriminalisté zajistili záběry, kde je podezřelý zachycený ještě před loupeží. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ vyzval mluvčí policistů Daněk.

Na záběrech je vidět, jak podezřelý žebrá o peníze u náhodného kolemjdoucího. „S tímto mladíkem bychom také potřebovali mluvit, protože by mohl mít k pachateli informace, které by nám při vyšetřování mohly pomoci,“ dodal Daněk.

Muži hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Přepadení se stala už 4. a 5. listopadu minulého roku. Jelikož ale pátrání nebylo úspěšné a podezření na konkrétního pachatele se v minulých dnech nepotvrdilo, policisté se nyní obrací s žádostí o pomoc na veřejnost.

Tagy: