Příští týden bude ve znamení teplého počasí. Kam až se vyšplhá rtuť teploměru?

Čeká nás krásné podzimní počasí...

I příští týden bude ve znamení relativně teplého počasí. Ve středu se sice mírně ochladí, denní maxima se ale budou pravidelně dostávat k 20 °C. Celkem teplo má být i v neděli.

V neděli dosáhnou nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti bude kolem 12 °C. Zpočátku ojediněle, postupně na většině území bude jasno až polojasno, večer v Čechách přibude od západu oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C.

V pondělí bude podle expertů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) spíše zataženo, na východě republiky přechodně polojasno. Mírně se ale oteplí, nejvyšší denní teploty se mají pohybovat od 16 až 20 °C, noční mezi 12 až 8 °C. Na většině území přijde občas déšť nebo přeháňky.

V úterý nás čeká oblačno až polojasno a místy přeháňky, které v průběhu dne ustanou. Denní maxima dosáhnou 15 až 19 °C, nejnižší teploty sestoupají k 12 až 8 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na jihozápadní.

Středa bude nejchladnějším dnem celého týdne. Nejvyšší denní teploty se mají vyšplhat pouze na 12 až 16 °C, ovšem při malé oblačnosti lze očekávat až 19 °C. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C. Na většině území republiky bude polojasno, od jihozápadu přechodně oblačno až zataženo

Ve čtvrtek opět prožijeme relativně teplý den, denní teploty se vyšplhají k 15 až 19 °C. Bude polojasno až skoro jasno, místy se objeví mlhy nebo nízká oblačnost.

Pátek a celý víkend má být ve znamení podobných teplot jako celý týden, tedy 15 až 20 °C. Srážky se neočekávají, ojediněle se objeví mrholení.

Tagy: