Prvňáci a druháci se vrátili do škol. Jste osvícené bytosti, vzkázal Klus učitelům

Tomáš Klus s manželkou a nejstarší dcerou a synem.

Středa 18. listopadu byla v podstatě takové druhé 1. září a mnoho rodičů si ten den se slzami v očích oddechlo od distanční výuky. Děti prvních a druhých tříd se totiž vracely do školních lavic. Mezi nimi samozřejmě i ratolesti známých osobností. „Jste osvícené bytosti,“ vzkázal Tomáš Klus všem učitelům.

Tomáš Klus má tři děti, nejmladší Jenovéfu, Alfréda a Josefínu. A právě nejstarší dcera se konečně mohla vrátit za spolužáky. „Naše druhačka Josefína se dnes vrátila do školy a musím říct, že se velmi těšila. Mají skvělou třídu, skvělou třídní paní učitelku, a především tam má lásku,“ řekl oblíbený zpěvák.

„Já si myslím, že zvlášť pro prvňáky a druháky je to dobře, že se vrátili, protože se začínají utvářet sociální vazby – a ty byly hrozně rychle přerušené. Když jsme dnes stáli před školou, bylo to opravdu zase jako 1. září. Některé maminky dokonce plakaly,“ popsala návrat do školy své dcery herečka Irena Máchová.

„Maminko, chci do školy,“ řekla výhružným tónem herečce Zdeňce Žádníkové-Volencové její dvanáctiletá dcera Janička. „Čtyři kusy dítěte, z toho dvě starší děti jsou na víceletém gymnáziu a dvě mladší jsou na prvním stupni základní školy. Velmi jsem uvítala, že se nejmladší Jiřík mohl vrátit do školy,“ řekla herečka známá z původního seriálu televize Prima Rodinná pouta.

„Synovi jsem slíbila, že pro něj přijdu až o půl čtvrté do družiny. Protože mi ráno sdělil, že má silný absťák po jakémkoliv kontaktu zejména s chlapci jeho věku,“ prozradila herečka na svého osmiletého syna Jiříka.

Také herec Igor Bareš má doma prvňáčka, který se ve škole zatím moc neohřál. „Je dobře, že se otevřely školy zejména pro prvňáky, protože chodili vlastně jenom měsíc. Musím říct, že tu on-line výuku, u které jsem byl, i když to nebylo často, náš kluk zvládal dobře. Současně s tím dělal spoustu jiných věcí, což by asi dělat neměl, ale svoje to asi splnilo,“ řekl.

Tomáš Klus poslal všem učitelům vzkaz. „S distanční výukou máme takovou zkušenost, že bych chtěl pogratulovat všem rodičům, kteří to zvládli, protože to bylo náročné. O to víc bych se chtěl sklonit před všemi učiteli. Jste osvícené bytosti,“ řekl na závěr zpěvák.

Tagy: