Prvními mistry ČR v Brawl Stars se stali hráči Sampi.Tipsport

Historicky první Samsung Mistrovství České republiky v Brawl Stars je za námi a dopadlo přesně tak, jak většina fanoušků očekávala. Mistrovský titul si odnesli favorité z profesionálního týmu Sampi.Tipsport.

Vítěze u tak rychlé hry, jakou je Brawl Stars, je často velmi těžké odhadnout. Na letošním premiérovém Samsung MČR ale od začátku nikdo nepochyboval, že turnaji budou dominovat eSuba a Sampi.Tipsport. Tyto dva celky předváděly konzistentní výsledky po celou dobu sezóny, takže to, že se v grandfinále utkaly právě proti sobě, překvapivé opravdu nebylo.

Nečekaní postupující ze skupiny

Vše začalo už ve skupinové fázi, která až na výjimky probíhala dle očekávání komentátorů. Ve skupině A se ještě dle predikcí zvládli přímo do semifinále dostat Sampi.Tipsport a do čtvrtfinále GLORE se Sazka.BRUTE. Překvapení poté přišlo ve skupině B.

Konec týmu INAE SAZKA nečekal nikdo, tento osud se připisoval spíše Online Vision Gaming. Podobně tomu bylo i s postupem Inside Games, kteří se spolu s ENTERPRISE esports dokázali dostat do čtvrtfinále turnaje. Jisté místo v TOP 4 ale patřilo suverénně eSubě. IG ve své překvapivé jízdě pokračovali i dále a domů poslali GLORE, spolu s nimiž se ještě předtím po prohře nad ENTERPRISE s turnajem museli loučit i hráči Sazka.BRUTE. Byli jsme tak svědky zajímavých semifinále.

V nich už ale outsideři zabodovat nedokázali a týmy eSuba i Sampi.Tipsport si připsaly jednoznačné výhry 3:0. Zbývalo tedy už jen rozhodnout, kdo se stane historicky prvním mistrem ČR v Brawl Stars. Favorit byl jasný a ani papírová síla eSuby se zkrátka s tou, kterou má sestava Sampi.Tipsport, rovnat nemohla. Modrá krev do grandfinále vstoupila sice lépe, ale překvapení se nekonalo. Hráči Sampi.Tipsport po těsném souboji vyhráli 3:2 a stali se tak premiérovými mistry České republiky.

Konkrétní průběh jednotlivých zápasů najdete na stránce pořadatele PLAYzone.cz v coverage skupinové části a v té věnované play-off.

Konečné pořadí Samsung MČR v Brawl Stars 2020:

  1. místo Sampi.Tipsport (30 000 Kč)
  2. místo eSuba (10 000 Kč)
  3. – 4. místo: Inside Games a ENTERPRISE esports (5 000 Kč)

Tagy:
esport mistrovství Česko Tipsport Samsung Sazka Samsung MČR v mobilních hrách brawl stars ESuba