RADAR: Čeká nás teplo a sucho, meteorologové rozšířili výstrahu před požáry. Kdy přijde déšť?

Odborníci z Českého hydromeorologického ústavu (ČHMÚ) rozšířili výstrahu před požáry na další území České republiky. Teplé a suché počasí bude pokračovat i v následujících dnech. Zapršet by mohlo až koncem příštího týdne.

Na neděli předpovídají odborníci jasné počasí bez srážek na celém území Česka. Teploty by se měly pohybovat mezi 20 až 24 stupni Celsia.

ČTĚTE TAKÉ: Absurdní počasí: Tlaková výše Vera přinese do Česka léto, jižní Evropě ale hrozí katastrofa

Na začátku příštího týdne bude podle ČHMÚ podobné počasí jako v předchozích dnech. V pondělí by mělo být jasno až polojasno, srážky se objeví pouze ojediněle. Maximální denní teploty se mají pohybovat mezi 21 až 25 stupni.

„V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů,“ uvedl ČHMÚ. Od soboty rozšířil výstrahu před požáry i na oblast Prahy. I nadále platí upozornění pro celý Karlovarský a Ústecký kraj a části Libereckého, Středočeského a Plzeňského.

Výstraha platí až do odvolání. Meteorologové doporučují nerozdělávat oheň v přírodě, nevypalovat trávu a neodhazovat cigaretové nedopalky na zem. Lidé by se také měli řídit místními vyhláškami a zákazy.

Podle dlouhodobé předpovědi ČHMÚ by mohlo začít víc pršet až koncem příštího týdne. Od pátku předpovídají meteorologové přeháňky a ojediněle bouřky.

Situaci ve vašem kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Tagy: