RADAR: Do Česka dorazí o víkendu letní teploty. Podívejte se, kde hrozí přívalové deště

V Česku se výrazně oteplí. Nejvyšší teploty o víkendu dosáhnou až na 26 °C. Vysoké teploty by navíc měly pokračovat také v dalším týdnu. Ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky a bouřky.

V pátek bude oblačno až zataženo, v Čechách zpočátku i polojasno. Ojediněle se vyskytne slabý déšť nebo přeháňky. Ve večerních hodinách bude od východu ubývat oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou na 13 až 17 °C, při zmenšené oblačnosti až na 19 °C. Vát bude mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Noc na sobotu bude polojasná až oblačná. Nejnižší teploty klesnou na 10 až 6 °C, vát bude slabý východní až severovýchodní vítr do 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Katastrofa v Itálii. Je to konec světa, naříká starosta. Video ukazuje záchranu dítěte

Kolem tlakové výše se středem nad Pobaltím k nám začne od východu až jihovýchodu proudit teplý vzduch. Nejvyšší teploty tak v sobotu dosáhnou na 20 až 24 °C. Obloha bude polojasná až oblačná, odpoledne a večer se ojediněle vyskytnou přeháňky nebo i bouřky.

„Určitě se nedá čekat trvalý déšť. Spíš půjde o lokální přeháňky, bouřek bude málo,“ popsal meteorolog Českého hydrometeorologického ústavu Martin Adamovský s tím, že se mohou vyskytnout i přívalové deště. Vát bude mírný východní až jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Situaci ve vašem kraji můžete sledovat skrze radar:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

V neděli bude obloha skoro jasná až polojasná. Při zvětšené oblačnosti se ojediněle vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 22 až 26 °C. Vát bude mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Jasno až polojasno bude také v pondělí. Nejvyšší denní teploty dosáhnou na 23 až 27 °C. Vát bude mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Tagy: