RADAR: Na Česko se ženou bouřky, o víkendu se čekají deště. Podívejte se, jak bude u vás

O víkendu Česko zasáhnou bouřky s deštěm. Nejvyšší teploty v pátek dosáhnou až 22 °C, o víkendu se budou pohybovat mezi 15 až 20 °C. V noci na pátek se však mohou objevit přízemní mrazíky.

Do střední Evropy zasahuje od severu slábnoucí výběžek tlakové výše nad Skandinávií. Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, od zápasu bude ale postupně přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty vyšplhají na 15 až 19 °C, v 1000 metrech a na horách se budou pohybovat kolem 11 °C. Vát bude slabý východní vítr do 3 m/s, na východě mírný severovýchodní o rychlosti 2 až 5 m/s.

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

V noci ze čtvrtka na pátek začne od západu do střední Evropy postupovat okluzní fronta. Noc bude převážně polojasná s teplotami od 7 do 3 °C. Ojediněle se mohou vyskytnout přízemní mrazíky. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr rychlostí do 3 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Komplikace pro české turisty? Chorvatsko čeká v létě hodně bouřek a deště, varuje meteorolog

Polojasno předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu také na pátek. Později odpoledne a večer bude od západu přibývat oblačnosti a na západě se místy vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 18 až 22 °C, vát bude slabý východní až jihovýchodní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

V sobotu bude oblačno až zataženo. Od západu se objeví občasný déšť a ojediněle i bouřky. V odpoledních hodinách bude srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou 16 až 20 °C, na severovýchodě území se budou pohybovat kolem 14 °C. Vát bude slabý východní až severovýchodní, v Čechách zpočátku západní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

V neděli bude obloha polojasná až oblačná, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Od jihozápadu bude během dne přibývat oblačnosti a místy, zejména na jihozápadě, se vyskytne déšť nebo přeháňky a bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat okolo 15 až 19 °C. Vát bude slabý, během dne mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Tagy: