RADAR: Pozor na silný vítr, platí i výstraha. Jak dlouho v Česku vydrží oteplení?

Do Česka dorazilo rapidní oteplení, teploty dosáhnou až 15 °C. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) však varuje před silným větrem, vydal i výstrahu, která platí pro část republiky. Více napoví i meteoradar.

pondělí bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. „Nejnižší noční teploty klesnou k 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 11 až 15 °C,“ avizují meteorologové na webu. ČHMÚ také vydal výstrahu před silným větrem, platí od 9 hodin pro Liberecký kraj (Frýdlant), Olomoucký kraj (Jeseník, Šumperk) a Moravskoslezský kraj.

ČTETE TAKÉ: Drama na Sněžce. Pro českého turistu letěl vrtulník, muž přežil stovky metrů dlouhý pád

Jaká bude situace ve vašem okolí, se můžete podívat na radaru:

Pozn.: Rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Vítr.

Úterý bude oblačné až zatažené, zejména na východě zpočátku až polojasné. Na severozápadě a postupně na většině území se objeví přeháňky nebo déšť, v Čechách nad 800 metrů půjde i o srážky sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty mezi 9 až 13 °C.

Ve středu meteorologové očekávají proměnlivou oblačnost. Během dne se pak na většině území objeví sněhové, pod 400 metrů i smíšené nebo dešťové, přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 1 až −3 °C, na Moravě a ve Slezsku k 3 až −1 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 3 až 7 °C.

Čtvrtek bude většinou polojasný, během dne až zatažený. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi −1 až −5 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 5 až 9 °C,“ dodávají meteorologové. Polojasno bude i v pátek, noční teploty klesnou k 2 až −2 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 9 až 13 °C, v Čechách až k 15 °C.

Tagy: