RADAR: Přichází plískanice, čeká se déšť i sníh. Podívejte se, jak bude ve vašem kraji

Čeká nás sychravé počasí (ilustrační foto)

Počasí (5.3.2024 6:51)

V úterý a ve středu nás čeká převážně sychravé počasí, doprovázené srážkami, které ve vyšších polohách přinesou sněžení. Slunečních paprsků se dočkáme až ke konci týdne, kdy budou srážky pouze výjimečné. To se však opět změní v neděli, kdy bude na našem území opět pršet.

úterý ráno se nad naším územím vyskytují slabší přeháňky, zejména v oblasti Plzeňska, Příbramska, Táborska a na Českotěšínsku. Ty budou během dne ještě přibývat a dočkáme se dokonce i sněžení. „Sníh by měl padat postupně v polohách nad 1 200 metrů nad mořem, na severovýchodě a východě republiky dokonce jen nad 800 metrů,“ řekla meteoroložka CNN Prima NEWS Michaela Valachová.

ČTĚTE TAKÉ: Dá se v Česku ještě lyžovat? Podívejte se na seznam míst, kde jsou sjezdovky v provozu

Denní maxima se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, teplo zůstane na jižní Moravě, tam bude až 14 °C. „Naopak ochlazení přijde na horách a v tisíci metrech nad mořem naměříme kolem 3 °C,“ uvedla Valachová.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve středu nás čeká už více slunečních paprsků a přeháňky nebo déšť budou spíše ojedinělou záležitostí. „Ve vyšších polohách může opět sněžit, ale neočekávejme žádnou sněhovou nadílku, dočkáme se maximálně pár centimetrů,“ upřesnila meteoroložka. Teploty opět naměříme nejčastěji mezi 7 a 11 °C.

Ve čtvrtek nás po ránu čeká ještě ojedinělý déšť a zatažená obloha. Odpoledne však začne oblačnosti ubývat a obloha se vyjasní. Teploty se budou v různých částech republiky lišit, na severovýchod se totiž dostane studený vzduch a teploty tam naměříme pouze kolem 4 °C. Na zbytku území rtuť teploměru vystoupí k 6 až 10 °C.

Díky projasněné obloze budou teploty přes noc výrazně klesat a páteční ráno bude mrazivé. „Při celonočním vyjasnění mohou teploty klesnout až k –6 °C,“ poznamenala Valachová.

Během dne se ale oteplí na 5 až 9 °C, navíc pátek bude většinou jasný nebo polojasný.

A sluníčka si užijeme ještě v sobotu, kdy bude většinou polojasno s ojedinělými mlhami. V neděli však začne oblačnosti přibývat a častější bude také déšť.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku se rozjela pylová sezóna. Které alergeny jsou nejaktivnější a jak se bránit?

Tagy: