Ranní mrazíky odezní, milovníci sluníčka jásají. Teploty kolem 20 °C vydrží i v sobotu

Žena na balkóně

Počasí 1.10.2021 6:44

Ranní mrazíky a poté teploty až 20 °C. Počasí prvního říjnového dne bude, stejně jako o nadcházejícím víkendu, velmi rozmanité. Na své si přijdou milovníci sluníčka, řidiči ale musí zejména v dopoledních hodinách počítat s ojedinělými mlhami. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pátek bude jasno až polojasno, ráno s ojedinělými mlhami a nízkou oblačností. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 16 až 20 °C, v tisící metrech nad mořem lze počítat maximálně se 12 °C. Vát bude mírný jižní až jihovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Prakticky stejné počasí s mlhami a oblačností bude i v noci na sobotu, teploty klesnou na většině českého území na 10 až 6 °C, v západní polovině na 3 °C s ojedinělými přízemními mrazíky. Foukat bude mírný jihovýchodní až jižní vítr o síle 2 až 6 m/s.

Slunečný víkend s nárazovým větrem

O víkendu se k radosti všem milovníkům sluníčka oteplí, sobota bude jasná až polojasná s teplotami 18 až 22 °C. „Ráno a dopoledne hrozí místy mlhy nebo nízká oblačnost s mírným jižním až jihovýchodním větrem o rychlosti 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku ale nárazově až kolem 15 m/s,“ píše ČHMÚ ve své předpovědi.

Také v neděli má být teplo. Začnou se ale objevovat slabé deště či přeháňky, které zesílí v příštím týdnu, kdy se zároveň ochladí až na 10 °C.

Tagy: