Kamion narazil do rodinného domu. Jen zázrakem se řidič neproboural až dovnitř

O velkém štěstí mohou mluvit majitelé rodinného domu v Sopotnici na Orlickoústecku. Do domu jim narazil kamion a pořádně poničil fasádu. Zarazil se do ní naštěstí podélně a neproboural se tak dovnitř. Jinak by byly následky nehody podstatně horší. Řidič nezvládl zatáčku. Zda to bylo kvůli rychlosti nebo náhlému zdravotnímu problému, zjišťují kriminalisté.

Nehoda se stala ráno 10. listopadu. Kamion projížděl poměrně mírnou zatáčkou v Sopotnici, jenže řidič pokračoval rovně, sjel ze silnice přes betonový obrubník na chodník a zarazil se do stěny domu hned u cesty.

„Oznámení o havárii, při které došlo k nárazu do rodinného domu, jsme přijali v 7:12 ráno. Řidič jel ze směru od Libchav a z dosud nezjištěných příčin přejel po průjezdu pravotočivé zatáčky vlevo mimo komunikaci, kde porazil svislou dopravní značku a následně narazil do rodinného domu,“ popsala mluvčí policistů Andrea Muzikantová.

Dodala, že policisté na místě nehody otestovali řidiče na alkohol, orientační dechová zkouška byla negativní. Řidič byl následně odvezen záchrankou do nemocnice na vyšetření. O technické závadě údajně nic neříkal, mohlo tak jít o náhlou zdravotní indispozici.

Nikdo další nebyl při havárii zraněn a její okolnosti tak zůstávají na kriminalistech. Škoda bude jen na značce, okapu, zateplení budovy a samotném kamionu.

Tagy: