Řidič na Karlovarsku chtěl uprchnout policistům: Došly mu ale síly a pozvracel se

Policisté pátrají po mladé dívce z Prahy. (Ilustrační foto)

Řidič utíkal tak, až se pozvracel

Kuriózní zásah mají za sebou karlovarští strážníci. Nezdálo se jim kličkování auta jedoucího po jedné z tamních silnic. Hlídka proto řidiče zastavila. Ten ale se strážníky nespolupracoval a pokusil se jim utéct. Daleko nedoběhl, jeho útěk totiž zhatily žaludeční problémy.

Pozornost na sebe upoutal řidič černého auta svým neobvyklým stylem jízdy. Silnice mu měla být úzká, podle strážníků přejížděl z pruhu do pruhu. Hlídka auto zastavila. Muž vystoupil z auta a dal se se strážníky do řeči.

„Řidič u sebe neměl potřebné doklady. Na dotaz, zda požil před jízdou alkohol, odpověděl, že ne,“ uvedla mluvčí policie Nikola Záhorová. S jeho odpovědí podle strážníků ale příliš nekorespondovaly vrávoravé pohyby. Ve chvíli, kterou zřejmě považoval za nejvhodnější, vzal nohy na ramena.

Strážník, který byl značně znevýhodněný váhou plné výstroje, za ním vyrazil. Řidič v solidním tempu vyběhl schody, obstojně kličkoval, pokusil se schovat mezi auty. Strážníka ale nesetřásl. Start navíc vyloženě přepálil a nasazené tempo začalo opadat.

Kvůli tomu, jak se utíkající řidič hnal kupředu, zřejmě nevnímal varovné signály svého žaludku. Kombinace obojího se mu nakonec stala osudnou. Vyčerpaný útěk vzdal a pozvracel se. I přes prázdný žaludek ale dál odmítal dechovou zkoušku. „Obě hlídky se tak s mužem přesunuly k vozidlu, které řídil, a přivolaly na místo Policii ČR. V součinnosti s policisty byl 28letý muž převezen na obvodní oddělení policie,“ dodala mluvčí.

Zde už s dechovou zkouškou souhlasil. Podle policistů nadýchal lehce přes jedno promile, a přišel proto o řidičský průkaz.

Tagy: