Neuvěřitelné štěstí Ukrajinky. Do bytu jí vlétla ruská raketa, z trosek vyvázla bez zranění

Do bytu Ukrajinky vletěla ruská raketa.

Do bytu Ukrajinky vletěla ruská raketa

Masivní ruské bombardování ukrajinských měst má za poslední dny na svědomí desítky obětí po celé zemi. Kromě smutných zpráv však přináší i kuriózní situace. Až neuvěřitelné štěstí měla Ukrajinka, které ruská raketa vletěla do obývacího pokoje zrovna ve chvíli, kdy v místnosti seděla na gauči. I když exploze uvnitř způsobila nebývalou spoušť, žena přežila bez sebemenšího zranění.

„Do bytu ženy vletěla ruská střela, která obydlí úplně zničila. Ukrajinci si uvědomují, že se něco takového může stát každému domu kdekoli na Ukrajině. Jsme ve válce s teroristy,“ komentoval záběry poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko.

Na videu je skutečně vidět starší žena, která sedí na pohovce v obýváku ve svém obydlí. Jenže všude kolem ní se povalují cihly či další trosky a v pozadí se nachází obrovská díra ve zdi. Ukrajinka ve videu popsala, co se přesně stalo.

„Nespala jsem. Seděla jsem přímo zde, na pohovce. Vždycky tu takhle sedávám. Všechno bylo tiché a klidné. A pak sem najednou vletělo cosi ohnivého,“ řekla starší paní s ledovým klidem a ukázala na díru i haldu trosek kolem sebe.

Štěstí v neštěstí?

„Pak to vybouchlo a způsobilo to všechen tenhle nepořádek. A nějak se stalo, že mě ani jedna z těch cihel nezasáhla,“ dodala žena. Sama měla až neuvěřitelné štěstí, že úder přežila bez jakéhokoliv zranění.

Kdyby se v oné osudné chvíli zvedla ze své pohovky, dost pravděpodobně by náraz ruské rakety nepřežila. „Ruský svět v akci,“ komentoval ironicky muž, který záběry pořídil, načež se žena pousmála.

Mnoho lidí však podobné štěstí jako sympatická postarší Ukrajinka nemělo. Rusko vypálilo jen za pondělí na ukrajinská města nejméně 83 střel. Údery si vyžádaly nejméně 19 obětí, přes sto lidí bylo zraněno.

Útoky pokračovaly i v úterý. Rakety mířily například na Oděsu či Záporoží, kde zabily minimálně jednoho člověka. Cílem palby raketometů a těžkých děl se stala také Lvovská, Dněpropetrovská a Vinnycká oblast. Tam se stala terčem tepelná elektrárna.

Ukrajinci již ve své reakci Kremlu jasně vzkázali, že se podobnými útoky nenechají zastrašit a ani odradit od tvrdého odporu ruské agresi. „Ukrajinu nelze zastrašit, pouze ji ještě více sjednotit. Udělejme bitevní pole ještě bolestivější pro nepřítele,“ vyzval ve svém pravidelném projevu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Tagy: