Rusové chtějí obklíčit Mykolajiv. Ukrajinci se bojí ruských diverzantů, říká reportér

Opuštěný ruský tank v Mykolajivské oblasti, 22. března

Reportér Patrik Kaizr o ostřelování Mykolajivu

Ruské ostřelování poškodilo sídlo oblastní správy v Mykolajivu. Zranění utrpělo osm lidí, tři ukrajinští vojáci zahynuli. Po dalších osmi lidech, kteří jsou pravděpodobně uvězněni pod troskami, se pátrá. Situaci přímo na místě sleduje reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr.

Pod palbou ruských vojsk se v úterý dopoledne ocitlo také přímořské město Mykolajiv. Ostřelování poškodilo tamní radnici.

„V 8:30 ruské letectvo vybombardovalo oblastní budovu. Podle oznámení oblastního gubernátora Vitalije Kima utrpělo zranění osm lidí. Všichni byli převezeni do nemocnice. Dalších osm lidí by mělo být uvězněno pod troskami. Nálet si vyžádal také životy tří ukrajinských vojáků,“ popsal situaci v Mykolajivu reportér Patrik Kaizr.

Podle něj útok souvisí s tím, že se ruská vojska snaží dostat k černomořskému přístavu Oděsa. „Pravděpodobně chtějí obklíčit, respektive obejít Mykolajiv a získat tak přístup k černomořskému přístavu,“ vysvětlil Kaizr, který momentálně míří právě do Oděsy.

Po cestě společně s kameramanem minuli již tři checkpointy. Z auta raději nevystupují, kontroly jsou prý přísné. „Minuli jsme tři checkpointy a nyní se nacházíme na čtvrtém, kontroly jsou velmi přísné. Ukrajinští vojáci se totiž obávají útoků ruských diverzantů, kteří by mohli udeřit na strategických místech,“ řekl reportér CNN Prima NEWS.

Tagy: