S fenkou surově mrštil o zem. Mája se po roce vzpamatovala, tyran trestu unikl

Mája se rok po surovém pádu vzpamatovala.

Vyhozený pes z auta

Minulý rok v únoru se do povědomí lidí dostal případ, kdy se majitel v Turnově bezcitně zbavil štěněte. Na parkovišti s ním doslova mrštil o zem a ujel. Malá fenka utrpěla velké trauma a jen pozvolna nacházela důvěru k lidem. Po roce se jí daří skvěle. Tyran však trestu unikl.

Nepochopitelné chování majitele štěněte zachytily městské kamery u parkoviště v Turnově. „Vyhodil psa z auta, následně mu na zemi rozházel salám, aby ho zaměstnal, zbavil se ho a mohl odjet,“ komentoval před rokem bezcitné mužovo jednání jeden ze strážníků.

Malá fenka Mája si z hrůzného zážitku odnesla psychické trauma, bála se lidí. Majitel, který se jí zbavil, měl přitom podle zákona čtyři měsíce na to, aby požádal o její vrácení. Až po uplynutí této doby mohla najít novou rodinu. Téměř rok trvalo, než na událost zapomněla, nyní je z ní šťastný pes, jak má být.

„Máje nedělají problém ani cizí psi. Našla si spoustu psích kamarádů a hrozně ráda si s nimi hraje. Hrozně se těší na výlety, ráda poznává místa a zkoumá nové věci,“ popsala stav fenky její nová majitelka.

Muž, který s Májou surově mrštil o zem, ale spravedlnosti unikl. Hrozila mu pokuta od úředníků turnovské radnice. Ti sice zjistili jeho jméno podle SPZ na autě, ale nedokázali mu doručit obsílku. Úspěšná nebyla ani policie.

„Muže se nepodařilo najít na trvalém bydlišti ani na přechodném pobytu. Městský úřad Turnov má šedesát dní, aby v případu konal a snažil se doručit obsílku. Po šedesáti dnech, kdy se to nepodařilo, musel věc odložit,“ uvedla mluvčí turnovského úřadu Marcela Jandová. Zbývá jen doufat, že dalšího psa si už tyran z turnovského parkoviště nepořídil.

Tagy: