Boudová o dceři v pěstounské péči: Se Sašenkou jsme propojené. Plním si sen

Nela Boudová

Nela Boudová o lásce k Tibetu, vztahu s Janem Tunou i o dceři v pěstounské péči

O pěstounské péči přemýšlela herečka Nela Boudová už jako patnáctiletá. Před čtyřmi roky se rozhodla splnit si své přání a přivedla si domů holčičku Alexandru. „Se Sašenkou jsme natolik propojené, že o ni jako o bytost nikdy nepřijdu,“ svěřila se Boudová v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

„Poprvé jsem o pěstounské péči přemýšlela, když mi bylo 15 let. Říkala jsem si, že pokud se budu mít dobře, vezmu si někoho z dětského domova. Tenkrát to byl samozřejmě jen romantický sen,“ vzpomínala herečka a dabérka Boudová, která propůjčila svůj hlas mimo jiné hollywoodské herečce Julii Robertsové.

Svému přání se rozhodla jít naproti a v dospělém věku začala spolupracovat s dětským domovem Domino. Právě tam poprvé potkala Sašenku. „Mám tam blízkou kamarádku, která pracuje jako zástupkyně ředitelky, a krátce předtím, než mi bylo padesát, jsem jí zavolala s tím, že hledám vhodné dítě pro pěstounskou péči,“ popsala Boudová. „Dávala jsem si limit do padesáti let, protože jsem si nebyla jistá, že bych to pak ještě zvládla,“ doplnila herečka.

S Alexandrou má Boudová krásný vztah. „Svou biologickou maminku zná a je naprosto jasné, že se s ní uvidí. Se Sašenkou jsme ale natolik propojené, že věřím tomu, že o ni jako o bytost nikdy nepřijdu,“ uvedla.

Zkusí být herečkou

Kromě Alexandry má Boudová také dva dospělé syny Andreje a Dalibora a oba mají umělecké sklony. Jeden hraje na hudební nástroj a druhý tančí. A podobně je na tom také Alexandra, která letos nastoupila do prvního ročníku na taneční konzervatoř Taneční centrum Praha. „Uvidíme, kdo bude pokračovat v mých stopách. Se Sašenkou máme naplánováno, že z taneční konzervatoře přejde na tu hereckou, ale je to zatím ve hvězdách. Uvědomuji si, že když někdo chce dělat tohle povolání, musí k tomu mít obrovskou vášeň. Bez toho to nejde,“ doplnila herečka, která si zahrála mimo jiné ve filmech Večírek a Bezva ženská na krku.

Kromě tanečního či hereckého talentu vidí ve své dceři i další vlohy. „Myslím si, že její superpower je, že se umí fantasticky starat o děti. Takže možná má před sebou nějakou pedagogickou dráhu. Uvidíme, jak to bude,“ dodala Boudová.

Nela Boudová se v rozhovoru s Radkou Červinkovou v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS rozpovídala také o lásce k Tibetu, jejím vztahu s otcem i partnerem Janem Tunou. Celý rozhovor najdete v úvodním videu.

Tagy: