Senior na Ústecku vyhrožoval sebevraždou, podle svědků měl granát. Zasahovala policie

Senior

Senior vyhrožoval sebevraždou

Do Libouchce na Ústecku v pátek po jedenácté hodině dopoledne spěchali policisté, hasiči i záchranáři. Senior tam v jednom z bytů v panelovém domě vyhrožoval sebevraždou. Podle policie byl ozbrojený. Na místě případ sledovala reportérka CNN Prima NEWS Dominika Zelenková.

Senior v jednom z domů na sídlišti v obci Libouchec vyhrožoval, že se zabije. „Podle policistů měl být ozbrojen. Někteří svědci tvrdili, že měl mít dokonce granát,“ uvedla Zelenková.

Policie proto evakuovala obyvatele okolních domů. „Nedaleko je také základní a mateřská škola. Podle svědků se zaměstnanci, učitelé i žáci po dobu zásahu schovávali v přízemí. Tuto informaci se nám však zatím nepodařilo ověřit,“ sdělila.

Na místě zasahovali také hasiči a záchranáři. „Byli zde jako asistence policie, kdyby se někomu něco stalo a byl zraněn. K tomu naštěstí nedošlo,“ vysvětlila Zelenková.

Policisté se seniorem vyjednávali, nakonec jej zadrželi. „Poté byl převezen do nemocnice na vyšetření,“ podotkla reportérka. A protože měl v dechu alkohol, skončil nakonec na záchytce. „Lidé se mohli vrátit do svých domovů a nikdo už není v ohrožení,“ dodala Zelenková krátce po 15. hodině.

Tagy: