Senior údajně napadl těhotnou ženu, a tak ho její muž zkopal. Opilci úřadovali v Plzni

Opilecká roztržka v Plzni.

Senior napadl těhotnou

Policisté dostali ve čtvrtek v Plzni několik oznámení o ženě, která se pohybuje po čtyřech, a o starším muži, který leží na zemi a krvácí v obličeji. Hlídky pak zjistily, že případy spolu souvisejí. Na místě našly manželský pár a zraněného muže. Všichni byli opilí a jejich verze toho, co se na ulici odehrálo, se lišily. Zraněný muž tvrdil, že ženu jen požádal o cigaretu a její partner ho hned napadl. Protože byli všichni aktéři pod vlivem alkoholu, nebylo možné hned zjistit pravdu.

Ve čtvrtek večer kolem půl osmé vyjížděli policisté, strážníci i záchranáři do ulice Na Poříčí v Plzni. Na místo dorazili jako první psovodi městské policie a nalezli na obrubníku muže s rozbitým obličejem a opodál na silnici klečící ženu. Jeden se začal starat o zraněného, zatímco druhý odvedl ženu ze silnice a začal zjišťovat, k čemu na místě došlo.

Policisté a záchranáři dorazili později a objevili v nedalekém parku manželský pár, který podle všeho měl se zraněním muže spojitost. Policisté zajistili všechny přítomné osoby a začali případ okamžitě vyšetřovat. Vše ale komplikovala skutečnost, že všichni přítomní byli pod vlivem alkoholu a jejich verze se dost zásadně lišily.

Starší muž slovenského původu tvrdil, že ženu pouze požádal o cigaretu a její muž ho okamžitě srazil na zem a zkopal. Manželé ale namítali, že to bylo až poté, co bránil svou manželku. Podle jejich verze se totiž starší muž začal chovat agresivně, když mu žena odmítla cigaretu dát. Měl se na ni vrhnout, chytit za krk a začít s ní cloumat. Když se mu vytrhla a začala utíkat, zvrtla si kotník a manžel ji začal hned bránit. „Jsem ho kopl do držky, dostal dvě bomby a byl klid,“ řekl manžel přímo na místě.

Vzhledem k tomu, že byli účastníci pod vlivem alkoholu a nebylo možné je řádně vyslechnout, bude věc řešena později. Záchranáři zraněného muže odvezli do nemocnice, policisté pak přítomné osoby zidentifikovali a zdokumentovali všechny stopy na místě.

„Zabýváme se nahlášeným případem vzájemného fyzického napadení mužů narozených v letech 1955 a 1978 a ženy narozené v roce 1994,“ uvedla mluvčí policie pro web Krimi Plzeň.

Mladší muž nadýchal 1,19 promile, starší muž dokonce nebyl dechové zkoušky schopen. Těhotná žena se zkoušce nepodrobila, ale přiznala, že měla několik piv a panáků.

Tagy: