Byl bílý jako stěna, smáli se hokejoví šampioni spoluhráči Ščotkovi. Pak slavili i s Krausem

Bylo krásně vidět, jak náš tým žil a fungoval pospolu, shodli se v Show Jana Krause hokejoví mistři světa Tomáš Kundrátek, David Tomášek a Jan Ščotka. Poslední jmenovaný nastoupil na mistrovství světa až v posledním zápase a podle spoluhráčů „byl bílý jako stěna“. Pořad můžete sledovat na Primě ve středu od 21:40.

Jan Kraus ve svém pořadu přivítal hned tři hokejisty ze zlatého týmu v Praze – útočníka Davida Tomáška a obránce Tomáše Kundrátka s Jana Ščotkou.

ČTĚTE TAKÉ: Odsoudil Rulíka k neúspěchu, teď si nechá vytetovat jeho jméno. Skeptický fanoušek drží slovo

Kundrátek se svou nahrávkou bostonskému snajprovi Davidu Pastrňákovi zasloužil o vítězný gól finále. „Bylo to sehrané, signál, Hajčusovi, Liboru Hájkovi, jsem říkal, dej mi to, dám to Pastovi,“ popsal obránce. „Pasta přijel hned první den a řekl: ‚Hoši, tady to mám rád, to je moje místo, nahrajte mi to tam a běžte se radovat‘,“ smál se.

Příběh obránce Ščotky byl kuriózní v tom, že hrál až v poslední den turnaje – ve finálovém zápase proti Švýcarsku strávil na ledě jen něco málo přes čtyři minuty, přesto se i on může pyšnit mistrovským titulem. „Člověk to musí dobře načasovat,“ řekl pobaveně. Současně připustil, že měl „z toho stažené půlky“. „Bylo to z ničeho nic, vůbec jsem nepočítal, že ještě letos budu hrát,“ vyprávěl obránce, který předchozích devět zápasů strávil jako divák.

„Ale je to fajn, nemůžu si stěžovat,“ spokojeně ukázal na zlatou medaili, která se mu leskla na hrudi. „Myslel jsem, že mě jenom napíšou na soupisku, já si tam sednu a budu fandit zespodu,“ vzpomínal na neděli. „Pak Židla ale řekl, že jdu na led tady s Kuntesem, tak jsem nevěděl, co mám teď dělat,“ líčil.

„Byl bílý jako stěna,“ doplnil Tomášek. A když pak skutečně vyjel, hned se prý na něj řítil obávaný švýcarský útočník Kevin Fiala. „Fiala jede, na střídačce se všichni zvedají, ten je v našem pásmu, on to vypíchne, vyhodí, a my jsme se normálně radovali, jako kdybychom dali góla,“ popisoval Tomášek skvělý Ščotkův zásah proti největší hvězdě Švýcarů. „Bylo na tom krásně vidět, jak ten tým žil, jak byl pospolu,“ dodal.

Celý vítězný tým je nyní plně ponořený v oslavách úspěchu. „Kluci se tak různě toulají po městě,“ řekl k tomu bek z Komety Brno Ščotků. Vzápětí si všichni připili i v dějišti natáčení.

Co dalšího mistři světa Tomáš Kundrátek, Jan Ščotka a David Tomášek prozradili, sledujte už ve středu 29. května v pořadu Show Jana Krause, který začíná ve 21:40 na Primě. Rekord v počtu lidských hostů z minulého týdne padl už po týdnu, dalšími hosty budou herci Filip Rajmont a Oskar Hes, zpěvačka Kate Matl a Dva Too – Radek Lembacher a Václav Komárek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bouček o komentování mistrovství: Nejtěžší bylo udržet emoce, oblek jsem změnil jen dvakrát

Tagy:
Show Jana Krause Jan Kraus hokejista David Pastrňák hokej Tomáš Kundrátek Jan Ščotka David Tomášek Mistrovství světa v ledním hokeji MS v hokeji 2024