Oheň bere bohatým i chudým. Hoří poblíž Gottovy chalupy, strach mají i další celebrity

Ničivý požár v Národním parku České Švýcarsko zachvátil už více než tisíc hektarů lesa. Z některých obcí museli být evakuováni obyvatelé. Poblíž ohniska mají své chalupy i některé celebrity, které se děsí toho, že oheň napadne i jejich majetek.

Ve Šluknovském výběžku, v obci Doubice, má chalupu Ivana Gottová. Ještě během svého života ji zakoupil její zesnulý manžel Karel Gott – tamní kraj zbožňoval. Na své roubence trávil poslední měsíce života a nedal na ni dopustit.

„Chalupu jsme s přestávkami hledali asi šest let. V období po nemoci jsem se ve své vzrůstající touze po chalupě utvrdil a hledání začalo být intenzivnější. Jednou nás naši přátelé pozvali na svou chalupu do malebné vísky Doubice. Vzali nás i ke svému kamarádovi, který měl chalupu na kopci, abychom viděli, jak vypadá vesnice na pomezí Lužických hor a Českého Švýcarska shora. Vesnička zasazená mezi lesy a louky, posetá roubenkami jako z pohádky, nás okouzlila,“ napsal Karel Gott ve své knize Má cesta za štěstím.

Do Doubice se Gott toužil nastěhovat natrvalo

Konat začal okamžitě, zakoupil rozhlehlou louku a na ní si nechal na klíč postavit malebnou roubenku. Na chalupě mu bylo nejlépe. „Chytlo mě to a těším se na každou cestu, i když by to mělo být jenom na otočku. Dokonce jsem začal uvažovat o tom, že jednou, až mě to do velkoměsta nebude lákat vůbec, se v Doubici usadím natrvalo,“ plánoval mnohonásobný Slavík. Roubenku nyní vlastní vdova Ivana. Podle místních na ni po smrti manžela sice už moc nejezdí, ale stále ji nechává udržovat v perfektním stavu.

Ve stejné vesnici vlastní tři pozemky také herec, zpěvák, moderátor a hvězda pořadu TV Prima Máme rádi Česko Jakub Prachař. Také on zřejmě s hrůzou sleduje, jakou rychlostí se požár šíří. Nyní je pouhých jedenáct kilometrů od Doubice.

V obci Mezná, kde bylo obyvatelstvo evakuováno, má chalupu influencerka Anna Šulcová. Jak se svěřila na své sociální síti, modlí se, aby co nejdříve zapršelo. Je jí líto přírody, zvířat a doufá, že jsou všichni tamní lidé v pořádku.

Poblíž ohniska se nachází také městečko Chřibská. Tam za života měli svá letní sídla tři věhlasní čeští herci: Svatopluk Beneš, Martin Růžek a také Karel Augusta.

Tagy:
Karel Gott požár Jakub Prachař chalupa Ivana Gottová Anna Šulcová Karel Augusta Doubice Svatopluk Beneš Národní park České Švýcarsko Martin Růžek