Fotbalový tým hvězd Amfora sehraje poslední zápas. Bohdalová zavzpomínala na Kambodžu

V oblíbeném pořadu Show Jana Krause se tentokrát představí rekordních sedm hostů. Pět z nich jsou členové legendárního fotbalového týmu hvězd Amfora, na natáčení dorazil i sám zakladatel klubu – producent Petr Salava. Ten spolu s Jiřinou Bohdalovou, Stanislavem Hložkem, Zdeňkem Mertou a Romanem Skamene povyprávěl nejen o začátcích klubu, ale třeba také o výpravě do Kambodže. „Tu jsem zorganizovala já,“ pochlubila se Bohdalová.

Dejte pozor, nastupuje Amfora. Středeční talkshow doslova opanují osobnosti legendárního fotbalového týmu hvězd: Jiřina Bohdalová, Stanislav Hložek, Zdenek Merta, Petr Salava a Roman Skamene. A to se jedná jen o reprezentativní výběr, neboť za dobu existence klubu za něj hrálo kolem čtyř set hráčů, doplnil zakladatel Amfory, diskžokej a producent Petr Salava.

ČTĚTE TAKÉ: Šok pro Scarlett Johanssonovou. Umělá inteligence zneužila můj hlas, tvrdí herečka

Fotbalový klub Amfora (AMatérské FOtbalové RArity) vznikl v roce 1974 a každoročně sehraje až 10 charitativních utkání doma i ve světě.

V Kambodži je přijali jako státní návštěvu

Tým se například podíval do království v jihovýchodní Asii. „Kambodžu jsem zorganizovala já,“ připomněla herečka a čestná „výkopářka“ klubu Jiřina Bohdalová jeden z bezmála sedmi set padesáti zápasů, které Amfora odehrála, a jednu ze 35 zemí, které navštívila.

Do Kambodže se dostali přímo přes králova syna, který studoval v Praze a byl velkým hereččiným obdivovatelem. V zemi se jim pak dostalo náležitých poct a přijetí jako oficiální státní návštěvy s audiencí u samotného krále.

Plánují odehrát poslední zápas

„Bylo mi devatenáct, když jsem založil Amforu,“ vzpomínal Petr Salava na to, jak před padesáti lety objížděl Prahu a hledal první hráče. „Naštěstí jsem na ten svůj první zápas uspěl, přijel Franta Ringo Čech, Jirka Schelinger a další, a každý přivedl kamaráda. Takže se to postupně nabalovalo.“

Všechno však má svůj vymezený čas, a tak Amfora letos 28. září odehraje ve Vrbičanech na Kladensku svůj poslední zápas. „A začneme nanovo,“ odlehčila situaci Jiřina Bohdalová. „To je strašná představa,“ oponoval Roman Skamene.

„V začátku jsme jezdívali v počtu maximálně třináct, čtrnáct. Dneska už jezdíme na zápasy v počtu minimálně dvacet hráčů, tři čestní výkopáři a vozíme si i rozhodčího, protože je velmi těžké při našem věkovém průměru najít soupeře,“ popsal dále Salava a upozornil, že v klubu hraje řada hráčů, kteří už dávno překročili sedmdesátku.

„Poslední země, třicátá pátá, ze které jsme se před pár dny vrátili, byla Malta,“ doplnil statistiku prezident Amfory. Vzhledem ke své fenomenální paměti dokáže bez zaváhání velice přesně říci, kdy do klubu který hráč nastoupil. Stanislav Hložek a Zdeněk Merta kupříkladu v květnu roku 1987. „Já jsem hrál první zápas proti Itálii,“ řekl muzikant Zdeněk Merta. „Hráli jsme na Bohemce v dolíčku, kde bylo úplně plno.“ Podle Salavy šlo 17 tisíc diváků.

Co dalšího členové fotbalového klubu Amfora prozradili, sledujte už ve středu 22. května v pořadu Show Jana Krause, který začíná ve 21:40 na Primě. Dalšími hosty budou šéfkuchař a návrhář Pavel Berky a chovatelka naháčů Romana Horová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Spor Hanychové a Soukupa o dceru skončil. O den dříve padl verdikt i v procesu s Prachařem

Tagy: