Kolik času zbývá na vyluštění Kazmovy šifry? Sloup začal odpočítávat blížící se konec hry

Trezor s milionem dolarů je na pražském Výstavišti.

Kazma odhalil trezor s miliony korun

Na obřím betonovém monumentu, jehož součástí je šifra skládající se z 90 betonových kvádrů a sloup s digitálními číslicemi, se začal odpočítávat čas. A to znamená jediné: Hra o jeden milion dolarů, která je součástí Kazmova filmu ONEMANSHOW: The Movie, vstupuje do své finální fáze.

Kdokoliv přijde do kina na Kazmův trhák a rozluští pomocí nápověd ukrytých ve filmu záhadnou šifru, má možnost získat pohádkovou výhru v hodnotě jednoho milionu dolarů, což je v přepočtu celkem 22 milionů korun.

Suma bude náležet prvnímu, komu se to podaří. Musí to ale zvládnout v časovém limitu. Odpočet na sloupu totiž značí čas, který zbývá do konce hry. Sloup odpočítává nepravidelně, někdy po dnech, někdy po hodinách, ale vždy lineárně směrem dolů. Vtip spočívá v tom, že nikdo neví, kolik času do konce hry ještě zbývá. Jakmile se však na sloupu objeví 0, hra končí a trezor s milionem dolarů, který od premiéry Kazmova nového filmu střeží po zuby ozbrojení těžkooděnci na pražském Výstavišti, nadobro zmizí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kazmův trapas u Honzy Dědka: Nechtěně ukázal rozkrok i tajný oltář s fotkami expřítelkyně

Již druhý týden se návštěvníci kin snaží prolomit tajemnou šifru a přijít si k tučné odměně. Lidé chodí opakovaně do kinosálů s tužkou a papírovými bloky a snaží se bedlivě zaznamenat všechny nápovědy, které se v tomto unikátním interaktivním filmu nacházejí. Zatím se však nenašel nikdo, kdo by dokázal šifru rozluštit, a Kazmova „Šifra mistra Leonarda“ stále odolává. Milion dolarů v hotovosti tak netrpělivě čeká na prvního člověka, kterému se hádanku podaří rozluštit a který si odnese pohádkovou výhru.

Výherní karta k otevření trezoru je stále v oběhu

Existuje však ještě jedna možnost, jak peníze získat. Kazma totiž rozdistribuoval v kinech po celé České a Slovenské republice karty k trezoru, ve kterém jsou peníze uzamčeny. Kartu dostane v kině každý, kdo na Kazmův film přijde. V oběhu je však i jedna karta, která nepotřebuje heslo, a ta dokáže tento trezor automaticky otevřít. Tuto kartu však do trezoru zatím nikdo nevložil. S největší pravděpodobností je tedy stále v některém z kin a čeká na svého šťastného majitele.

Ať už se bude jednat o šťastného návštěvníka, kterému se podaří v kině ukořistit tu správnou kartu, nebo o šikovného luštitele Kazmovy šifry, jedno je jisté – sloup odpočítává závratnou rychlostí a kdokoliv si bude chtít peníze z Kazmova filmu odnést, bude si muset pospíšit. Aktuální číslo, které svítí na sloupu je 85.

Vše je možné sledovat živě na kamerách, které celé dění přenášejí on-line 24 hodin denně na webu www.miliondolaru.cz.

Tagy: