Největší skandály z červeného koberce: Skoro tragický taneček i zákaz vstupu pro Hanychovou

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je v plném proudu. Za dobu své existence proslul nejen návštěvami světových hereckých hvězd, ale rovněž skandály některých českých celebrit. Kdo se v minulosti postaral o ten největší?

Rok 2010: Partner Agáty Hanychové skončil za mřížemi

Agáta dorazila na festival s tehdejším přítelem Mirkem Dopitou. Cestou z jednoho večírku upadla na zem. Kolemjdoucí turista s fotoaparátem okolo krku se jí snažil pomoci vstát, ale Dopita v domnění, že jde o paparazzi fotografa po něm vystartoval a napadl ho pěstmi. Návštěvník skončil v nemocnici, Agátin partner za mřížemi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hvězdného herce Russela Crowea Karlovy Vary uchvátily. Čím si lázeňské město zamiloval?

Incident neušel pozornosti prezidenta festivalu Jiřího Bartošky, který vydal zákaz vstupu Agátě Hanychové. Nutno dodat, že dcera herečky Veroniky Žilkové na karlovarském festivalu nadělala pár průšvihů už předtím. V roce 2007 se na jedné party porvala s pořadateli jenom proto, že ji upozornili, aby se chovala slušně.

Rok 2010: Opilý Ruppert se stal atrakcí pro turisty

Zpěvák kapely Monkey Business znavený alkoholem nebyl schopný dojít k hotelu, kde byl ubytovaný, a tak si ustlal na lavičce. To samozřejmě neuniklo pozornosti návštěvníků festivalu, kteří si ho fotili jako atrakci. Když vystřízlivěl, těžkou hlavu si z toho nedělal. Svůj úlet pro média okomentoval tím, že na festivalech to takhle prostě chodí.

Rok 2010: Ranní opilecká koupačka českých hvězd

Zpěvák a herec Jiří Macháček se rozhodl své narozeniny, které má 6. července, oslavit během festivalu. Mejdan se protáhl až do ranních hodin. Vyvrcholením bylo, když gratulantky Aňa Geislerová a Tatiana Dyková – v té době ještě Vilhelmová – s oslavencem v sedm ráno opilí naskákali se šampusem v ruce do řeky Teplá a při tom na celé kolo vyřvávali píseň z filmového muzikálu Starci na chmelu Svět je krásný.

2011: Taneček Marka Ztraceného málem skončil tragicky

Také jeden z nejpopulárnějších českých zpěváků současné doby si v minulosti ve Varech uřízl pořádnou ostudu. V podnapilém stavu vylezl na stůl, na němž chtěl tančit, jenže zavrávoral a sletěl hlavou dolů na zem.

Měl obrovské štěstí, že vyvázl jen s lehčím zraněním. Jeho pád podle svědků mohl skončit tragicky. „Moc si toho nepamatuju. Vím jen, že mi tekla krev z nosu a strašně mě bolela hlava ještě další den,“ popsal tehdy Marek pro deník Blesk. Když vystřízlivěl, sbalil kufry a v tichosti se vypařil.

2012: Oldřich Kaiser řádil jako neřízená střela

Jen pár měsíců před karlovarským festivalem se herec vrátil z protialkoholní léčebny, ale bez alkoholu dlouho nevydržel. Při jednom z večírků, na kterém vystoupil legendární Olympic, se opil a štrádoval si to na pódium s tím, že si zazpívá s Petrem Jandou. Zasáhnout musela ochranka, která opilého herce vyvedla.

2016: Michal Hrdlička utržený z řetězu

Přestože už v té době měl vážnou známost s tenistkou Karolínou Plíškovou, přehnal to s pitím a na jednom večírku se stihl osahávat a líbat s pěti různými ženami. Po cestě na hotel se neudržel na nohou a museli ho podpírat kamarádi. Přesto padal na kapoty aut a močil před lidmi na ulici. Jeho životní láska jeho úlet přijala s nadhledem a odpustila mu. Dva roky nato si ho vzala za muže.

2021: Jakub Prachař přiznal novou lásku

Filmový festival v Karlových Varech kromě skandálů přinesl i radostné události. Před dvěma lety díky němu vyšlo najevo, že Jakub Prachař tvoří pár s kolegyní Sarou Sandevou. Nyní se spekuluje o tom, že by v nejbližších dnech měli mít svatbu.

To však nebylo jediné překvapení ročníku 2021. Prezident festivalu, herec Jiří Bartoška, tehdy prozradil, že se díky dceři Kateřině poprvé stane dědečkem, a Petra Hřebíčková oznámila, že se stala trojnásobnou maminkou. Po dvou chlapečcích Šimonovi a Mikulášovi se dočkala holčičky, která dostala jméno Mariannka.

2021: Módní faux pax Jitky Čvančarové

Posměšné reakce vyvolala její opulentní blankytná róba, ve které se objevila na červeném koberci. Na internetu se na její účet rázem začaly objevovat nejrůznější koláže, vtipy a drsná kritika. Na její obranu je nutné říct, že se ale našla i řada pozitivních komentářů, které jí šaty pochválily. Herečka sdělila, že se v kostýmu cítila velmi dobře a byla by raději, kdyby se mluvilo víc o zahraničních hostech a oceněných než o jejím oděvu.

2022: Jordan Haj se líbal s dýdžejem

Partner herečky a zpěvačky Emmy Smetana, hudebník Jordan Haj se s DJ Jakubem Strachem, známým jako NobodyListen, pořádně odvázal. Během focení pro Esquire Studio zrekonstruovali ikonický obraz z filmu Drive a nechyběla ani scéna, v níž se oba umělci vášnivě políbili.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dara Rolins přijela do Varů se svou dcerou

Tagy: