Herec Měcháček se po odvážné milostné scéně přestal stydět. Hrál jsem ji perfektně, smál se

Tomáš Měcháček řekl, jaký je otec.

Tomáš Měcháček v 7 pádech Honzy Dědka

Jako herec jsem se po své milostné scéně přestal stydět, okomentoval Tomáš Měcháček v talkshow 7 pádů Honzy Dědka okolnosti pikantního natáčení nedávno uvedeného seriálu Sedm schodů k moci. V pořadu rovněž popsal, jak zvládá roli učitele a otce.

Tomáš Měcháček v seriálu Sedm schodů k moci, kde si zahrál například po boku Evy Podzimkové či Jiřího Vyorálka, ztvárňuje roli lobbisty Lachmana. „Postava vychází ze skutečné osoby, jejíž jméno nebudu říkat, protože by mi mohli dát pokutu. Je lobbista, umí komunikovat s lidmi a je šustič. Kurevník je správný slovo,“ popsal v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

ČTĚTE TAKÉ: Emotivní zpověď Kristýny Schickové. Třikrát jsem potratila, beru to jako osud

Ve druhém díle si před kamerami zkusil i milostnou scénu. „Od té doby se nestydím. Jak tam prcám, pardon, jak tam perfektně hraju na terase... Jednalo se o zamluvenou terasu v centru Prahy, ale lidi okolo bydlí. Byla prča. Když jsem studoval herectví, bylo mi od začátku jasné, že to takhle skončí,“ smál se.

Měcháček nechtěl být učitelem herectví

Přestože Měcháček původně plánoval být jen hercem, nakonec obor i vyučuje. „Šel jsem studovat herectví, abych měl prázdniny. Nechtěl jsem být učitel. Jestli vám děti (studenti, pozn. red.) budou říkat, že herci mají prázdniny, tak to od roku 1992 není pravda. Zase jsem naletěl,“ vtipkoval.

Jako učitel se podle svých slov s nikým nepáře. „Když studenti dorazí na výuku od devíti v 11:55, jsem nas*anej. Řeknu jim, ať jdou pryč, nepustím je do hodiny,“ upozornil.

„Stát se učitelem byl po herectví jeho plán B. Měl jsem přihlášku na pajďák. Maminka je učitelka. Na DAMU jsem chtěl zdrhnout a začít se živit poctivou prací – kuchař, číšník,“ prozradil.

Přísný otec, který toužil mít osm dětí

A přísný není jen na své studenty, ale i na děti. „Dvacetiletý syn to odnesl asi hodně. Měl jsem ho v pětadvaceti, úplně jsem nepřemýšlel o rodičovství, že nemáš házet dětmi ve vzteku. Čtyřletej a tříletá, tam už vím, že se musím držet. Jsem startovací jako čertík a tihle malí hajzlíci vědí, kde mi zmáčknout čudlík. Nejstarší syn to fakt uměl, ale je skvělý kluk. Myslím, že jsem to zas tak moc nepokazil,“ rozpovídal se o výchově.

Že by byl tyran, ale odmítá. „Jsem nejlepší táta na světě, jejich nejoblíbenější hračka. Většinou mi teda děti říkají, ať je nechám být. Matylda má teďka období vzdoru, kdy pochopila, že může říkat ne. A je ženská, takže ne říká furt. Když ji chci oblíknout, změní se v tekutinu. Umí se mnou cvičit, zatváří se a všechno jí odpustím a doprošuju se o její pozornost,“ vyprávěl úsměvně.

Měcháček se svěřil, že kdysi toužil mít dětí rovnou osm. „Hodně jsem se přecenil. Na to fakt nemám,“ nechápal a ocenil ženy, jak všechny rodičovské povinnosti zvládají. „Já jsem s dětmi teď týden doma a chodím spát s nimi a ještě vyhraju. Děti jsou skvělé, ale jsou furt. Mám airpody a zapínám si to ticho,“ přiznal.

Krom herectví našel Měcháček zálibu i v podnikání, byť nijak významném. „Máme obchod s balonky, provázky, dárky, konfety. Těším se na léto, koupil jsem obrovskou bombu helia a budu nafukovat balonky pro děti. Mám obrovské žraloky, jednorožce. Strašně mě to baví. Dávám je i zadarmo, protože děti pak mají radost,“ pochlubil se.

Kromě Tomáše Měcháčka si moderátor Honza Dědek pozval do Švandova divadla Tomáše Trapla,  Agátu Kryštůfkovou a Cimrmany Petra Reidingera a Marka Šimona. Premiérový díl sledujte v úterý 13. února ve 21:45 na Primě.

Tagy: