Skladatel Kocáb má ve studiu rakev. Slouží mu jako místo k odpočinku

Michael Kocáb

Michal Kocáb má ve studiu rakev

Michael Kocáb čtyři roky usilovně pracoval na filmu nazvaném Pražský výběr Symphony Bizzare. Hodně času proto trávil také ve svém studiu. Tam má však k odpočinku určené poměrně zvláštní místo – místo pohovky si hudebník chodí odpočinout do rakve.

„Rakev jsme si přivezli z koncertu,“ přiznal Kocáb. Jelikož mu bylo líto ji vyhazovat, odvezl si ji do studia, kde mu teď slouží k odpočinku. „Je to normální. My jsme ji používali na koncertech běžně. Když jsme si ji pořídili, měl jsem takový ostych, to je jasné,“ prozradil.

Poprvé rakev posloužila v písni Hrabě. „Fór byl v tom, že jsem v ní před začátkem koncertu strávil asi půl hodiny, než jsem z ní vylezl, aby to vypadalo jako kouzlo. Pak nám ji bylo líto vyhodit, tak si s ní hrajeme ve studiu,“ doplnil.

Podle něj je zbytečné, aby se člověk rakve bál. Neodmyslitelně totiž patří k našim životům. „Potkala jste někdy člověka, který nakonec neumřel? Ne. Všichni tam nakonec musíme, tak proč se toho bát. A vždyť ta realita bude nakonec ještě lepší než na tomhle světě,“ uvedl slavný hudebník.

V pořadu Showtime Kocáb také prozradil, že nedávno utrpěl menší úraz. „Jako 14letá holka jsem koukal v noci do mobilu a něco jsem psal. U domu je díra na bazén a já šlápl do prázdna a zřítil se na beton. Byla to strašná rána, měl jsem asi čtyři zranění,“ vylíčil.

„Vykloubil jsem si také palec na noze, asi před dvěma hodinama mi ho dávali v nemocnici dohromady. Ale lékaři už to umí tak dokonale, že zákrok udělají za 50 minut a jdete domů,“ dodal Kocáb.

Tagy: