Podivné škubání a neklidné nohy. Putin může trpět Parkinsonem, spekulují média

Válka na Ukrajině (18.5.2022 6:00)

Spekulací o zhoršujícím se zdravotním stavu ruského prezidenta Vladimira Putina přibývá. Na nových záběrech neměl podle pozorovatelů úplnou kontrolu nad pohybem nohy, píše web Daily Mail.

Záběry, které byly pořízeny v pondělí, zachytily setkání ruského prezidenta s jeho tádžikistánským protějškem. Vladimir Putin na nich opakovaně zvedal a spouštěl levou nohu.

V jednu chvíli politik změnil polohu v křesle a končetinu pevně usadil na zem. I tak se zdálo, že s ní dál škube, píše web Daily Mail. Podivné pohyby upoutaly pozornost i tádžického vůdce, který podle média vypadal znepokojeně.

Video se šíří na sociálních sítích

O zdravotním stavu ruského prezidenta se v posledních týdnech často spekuluje. Někteří zdravotničtí experti, politici, a dokonce i exiloví ruští podnikatelé soudí, že trpí vážným onemocněním.

Podle webu Daily Mail by mohl bojovat s Parkinsonovou chorobou. Syndrom neklidných nohou a nekontrolovatelné nutkání pohybovat dolními končetinami a chodidly je příznakem, který často u lidí s Parkinsonovou chorobou nastává.

Magazín New Lines v květnu zveřejnil přepis nahrávky, na níž z úst údajného ruského oligarchy blízkého Kremlu zaznívá informace, že prezident Vladimir Putin má rakovinu krve.

„Je vážně nemocný rakovinou krve,“ říkal nejmenovaný zdroj, který má mít blízké vazby na Kreml. „Putin naprosto zničil nejen ruskou a ukrajinskou ekonomiku, ale i mnoho dalších,“ pokračoval muž na 11minutové nahrávce. „Problém je v jeho hlavě… Jeden blázen dokáže obrátit svět vzhůru nohama,“ dodal. Více se dočtete zde.

„Putina nyní doprovází velký tým lékařů, včetně chirurga specializujícího se na rakovinu štítné žlázy,“ citovala ze zprávy Project Media italská agentura ANSA. Kreml pověsti o onkologickém onemocnění hlavy státu popřel. „Jsou to výmysly a lži,“ prohlásil Putinův mluvčí Dmitrij Peskov.

Tagy: