Sledujte ZÁZNAM Co Čech, to politik!: Mají se testovat očkovaní? Odpoví Hostomský i Prymula

Co Čech, to politik! (1109)

Počty nakažených každým dnem stoupají a před novou vládou stojí velký úkol – vyřešit další covidovou vlnu co nejefektivněji. V souvislosti s tím vyvstávají otázky: Měli by se testovat i očkovaní? Jaké budou podle odborníků Vánoce? A je negativní motivace diskriminací neočkovaných? Nejen tyto otázky probereme v pořadu Co Čech, to politik! s epidemiologem Romanem Prymulou, biochemikem Zdeňkem Hostomským a také hudebníkem Otou Balagem.

Sledujte pořad Co Čech, to politik! ve vysílání CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku od 18 hodin.

Pozvání přijali:

  • epidemiolog Roman Prymula
  • biochemik Zdeněk Hostomský
  • hudebník Ota Balage

V pondělí přibylo v Česku 9 253 prokázaných případů nemoci COVID-19, o 1 660 více než před týdnem. Přes devítitisícovou hranici se denní nárůsty počtu nově nakažených dostaly i minulý týden, a to ve třech dnech. Současně opět přibylo lidí s koronavirem v nemocnicích.

Někteří odborníci upozorňují, že covid mohou přenášet i očkovaní. „Souhlasil bych se zachováním bezplatnosti testů. Souhlasím s panem Prymulou. Nezdá se však, že očkovaní jsou bezinfekční. Přenášejí vir sice méně, ale to neznamená, že zaručují bezinfekčnost,“ kritizoval aktuální nastavení expert Pirátů pro oblast zdravotnictví Ondřej Dostál.

Tagy: